Aproape 300 de persoane venite in pelerinaj la Iasi pentru a se inchina la racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva au votat pe listele suplimentare ale sectiei de vot numarul 30, care este amplasata in incinta Scolii "Gheorghe Asachi", in apropiere de Mitropolia Moldovei si Bucovinei.

Presedintele sectiei de votare, Ramona Damian, a declarat ca pana la orele pranzului 280 de pelerini si-au exercitat dreptul de vot la referendumul pentru revizuirea Constitutiei, pe liste suplimentare. De asemenea, alte 26 de persoane au votat pe listele permanente.

Potrivit sursei citate, cei mai multi pelerini sunt din Bucuresti, Craiova si Tulcea. Credinciosii au venit cu autocarele pentru a se inchina la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, care se afla in Catedrala Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, lacasul de cult fiind amplasat la aproximativ 100 de metri distanta de sectia de vot.

Sfanta Parascheva sau Sfanta Vineri, cum i se mai spune in popor, este considerata a fi "ocrotitoarea celor necajiti". Ea este praznuita pe 14 octombrie, fapt ce transforma Iasiul in aceasta perioada in cel mai mare centru de pelerinaj din tara.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Despre autor:

Clara Vacaru
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmodtempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodoconsequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit essecillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat nonproident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.