Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis duminica doua atentionari Cod galben de vant, care vizeaza mare parte din tara incepand de duminica noaptea.

Numai patru judete (Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Ilfov) si municipiul Bucuresti sunt in afara avertizarilor.

Astfel, in intervalul orar 2:00 - 10:00 din 24 septembrie, un numar de 28 de judete (din care 10 numai partial) din jumatatea de vest a tarii se vor afla sub Cod galben de vant.

In Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, nordul Moldovei si zona montana, vantul se va intensifica temporar, cu viteze de 55...65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65...70 km/h.

In zona montana vor fi intensificari sustinute ale vantului, cu rafale care pe creste vor depasi 100...120 km/h.

Ulterior, in intervalul orar 10:00 - 23:00, tot din 24 septembrie, vor fi afectate si judete din Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia si Transilvania.

In aceste regiuni, vor fi intensificari temporare ale vantului, cu viteze de 55...65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp, indeosebi in sudul Olteniei, vor fi rafale de peste 65...70 km/h. La munte vantul va continua sa sufle tare, cu rafale care pe creste vor depasi 100...120 km/h.

De altfel, incepand de duminica noaptea de la ora 23:00, pana miercuri dimineata la ora 8:00, vremea se va raci accentuat iar temperaturile vor fi chiar si cu 10 grade mai scazute decat cele normale pentru aceasta perioada.

Vremea rece va persista pana spre sfarsitul saptamanii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.