30 Iulie 2018 , 10:35 in Social
Sindicalistii din penitenciare anunta luni calendarul protestelor fata de ceea ce ei numesc "indolenta si incompetenta" lui Tudorel Toader, si fata de lipsa implicare a Guvernului Romaniei in solutionarea problemelor lor.

Sindicalistii cer demisia ministrului Tudorel Toader, conditii de lucru mai bune, eliminarea discriminarilor salariale si elaborarea Statutului politistului de penitenciare, amenintand cu organizarea unei greve japoneze in 10 august, precum si cu organizarea unui miting si a unui mars de protest in 3 octombrie, scrie News.ro.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor anunta luni, printr-un comunicat calendarul actiunilor de protest "impotriva indolentei si incompetentei ministrului Justitiei, Tudorel Toader, si a lipsei de implicare a Guvernului Romaniei in solutionarea problemelor personalului din penitenciare".

Iata lista de revendicari, precum si promisiunile facute de ministrul Toader:

" - conditii de lucru mai bune – ministrul Justitiei a promis acum 1 an standarde privind conditiile de lucru in penitenciare si un plan multianual de investitii, dar nu s-a tinut de cuvant. In schimb, bugetul pentru investitii a fost redus la jumatate.

- plata orelor suplimentare restante – in continuare sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplatite. Ministrul Justitiei s-a angajat acum 6 luni la Penitenciarul Vaslui ca acestea vor fi platite si nu s-a tinut de cuvant.

- stoparea imputernicirilor ilegale – cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de management superior si incetarea practicii de vasalizare prin imputerniciri, unele deja ilegale prin depasirea limitei de 1 an permisa de lege. Chiar directorul general Marian Dobrica se afla de mai bine de 2 luni in aceasta situatie.

- eliminarea discriminarilor salariale – cerem aplicarea legii cadru a salarizarii si pentru personalul din sectorul de aparare ordine publica si siguranta nationala incepand cu octombrie 2018.

- aprobarea Statutului politistului de penitenciare – cerem ministerului Justitiei sa includa si observatiile sindicatelor in proiectele transmise prin fortarea procedurii de avizare la Parlament.

- incetarea abuzului asupra pensionarilor – cerem eliminarea din legislatie a scamatoriei legislative prin care, incepand cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanta de urgenta, pensiile angajatilor din penitenciare, politistilor si militarilor.

- plata integrala a orelor suplimentare curente – cerem ministrului Justitiei sa aplice corect prevederea legala obtinuta in Parlament de catre sindicate referitor la plata orelor suplimentare, din ordinul acestuia (OMJ 2721/2018) fiind practic eliminate arbitrar de la plata peste 50% dintre orele suplimentare nerecuperate in termen de 60 de zile".

In 6 august, sindicalistii cer audiente directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor si ministrului Justitiei, Tudorel Toader, intr-o ultima incercare de rezolvare pe calea dialogului a revendicarilor.

"Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor precizeaza de asemenea ca solicita, pe langa rezolvarea revendicarilor, si demiterea ministrului Justitiei pentru incomptetenta si actiuni ilegale", isi incheie sindicalistii comunicatul.Te-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Sindicalistii din penitenciare anunta calendarul protestelor fata de "indolenta si incompetenta ministrului Justitiei".