Social16 Iulie 201816:14

Lectura de 5 minute

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza pentru intervalul 16 - 29 iulie.

Banat Valorile termice diurne vor fi apropiate de norme in primele zile ale intervalului si vor fi de aproximativ 29 de grade, in medie. Ulterior vor marca o scadere, spre 26 de grade, pe 18 si 19 iulie. Apoi, vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel incat, pe 22 iulie, se va atinge o valoare medie regionala de 31 - 32 de grade.

In zilele urmatoare, maximele termice vor scadea usor, iar in intervalul 24 - 29 iulie se vor situa in jurul unei valori medii de 30 de grade, caracterizand o vreme normala din punct de vedere termic pentru ultima decada a lunii iulie. Minimele nocturne vor fi de 15 - 16 grade la inceputul primei saptamani de prognoza, apoi se vor mentine la valori medii de 17 - 18 grade pana la sfarsitul lunii. Vor fi ploi aproape in fiecare zi, dar mai intense si pe arii mai extinse in jurul datei de 18 iulie.

Crisana In primele doua zile ale intervalului de prognoza, vremea va fi normala din punct de vedere termic, astfel incat maximele diurne vor fi de 28 - 29 de grade, iar minimele nocturne de 15 grade, in medie. Pe 18 iulie vremea se va raci, iar temperatura maxima se va situa in jurul a 24 de grade, dar apoi regimul termic va marca o noua crestere, astfel incat, pe 22 - 23 iulie, se vor atinge aproximativ 30 de grade.

Ulterior, pana la finalul celei de a doua saptamani de prognoza, se va mentine un regim termic normal, cu temperaturi diurne de 28 - 30 de grade, in medie. Minimele nocturne se vor situa intre 16 si 18 grade pe tot parcursul perioadei 18 - 29 iulie. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata dupa data de 17 iulie, dar pe 18 iulie ploile vor fi mai importante cantitativ si se vor semnala pe arii mai extinse.

Transilvania
Regimul temperaturii aerului va avea variatii in primele zile ale intervalului de prognoza, cand se vor inregistra valori diurne de temperatura intre 23 si 27 de grade. Dupa data de 21 iulie si pana la finalul celei de a doua saptamani, maximele termice se vor mentine constant in jurul a 27 - 28 grade. Temperaturile nocturne vor fi mai coborate la inceputul intervalului de prognoza, cand se vor inregistra, in medie, 13 grade, apoi vor marca o crestere, iar intre 19 si 29 iulie vor fi de 17 - 18 grade.

Citeste si:
Îngrijire specifică a tenului pentru perioada verii
Îngrijire specifică a tenului...

Probabilitatea de ploaie va fi ridicata pe tot parcursul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza, insa, pe 18 - 19 iulie, aversele se vor semnala pe arii extinse si vor fi mai importante cantitativ.

Maramures
Temperaturile maxime diurne vor oscila intre valori medii regionale de 23 si 27 de grade in primele zile ale intervalului de prognoza, iar dupa data de 21 iulie se vor situa constant intre 28 si 30 de grade, caracterizand un regim termic apropiat de cel normal pentru ultima decada a lunii iulie.

Temperaturile nocturne se vor caracteriza prin valori medii de aproximativ 14 grade la inceput, iar in intervalul 18 - 29 iulie se vor situa intre 15 si 17 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in fiecare zi a intervalului de prognoza, dar in jurul datei de 18 iulie acestea vor fi mai frecvente si mai importante cantitativ.

Moldova
Pana pe 28 iunie, media valorilor termice diurne va fi de 24 - 26 de grade, caracterizand o vreme racoroasa pentru aceasta perioada. Ulterior se va produce o incalzire usoara, astfel media temperaturilor maxime va fi de 28 - 29 de grade.

Temperaturile minime vor avea o medie regionala de 14 - 15 grade in primele doua zile ale intervalului, apoi, pana spre finalul celor doua saptamani de prognoza, media va urca spre valori in jur de 18 grade.

Intervalul va debuta cu o vreme in general instabila, insa cantitati mai insemnate pe arii extinse se vor inregistra in zilele de 17, 18 si 19 iulie. In a doua saptamana, probabilitatea pentru averse va fi mai ridicata dupa data de 24 iulie.

Dobrogea
Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a intervalului. In 17 iulie, temperatura va creste pana la o medie a valorilor maxime de 30 de grade, apoi in urmatoarele trei zile va scadea, pana spre 27 de grade.

Citeste si:
Spitalul Municipal Arad, inundat după ce a plouat torențial
Spitalul Municipal Arad,...

Ulterior, vremea se va incalzi din nou, astfel, pana spre finalul intervalului, cu mici variatii, media regionala a temperaturilor maxime va fi de 29 de grade. Evolutia temperaturilor minime va fi de crestere usoara si treptata, de la o medie a acestora de 18 - 19 grade in primele doua zile pana spre valori in jur de 21 de grade in a doua saptamana de prognoza.

Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai ridicata in zilele de 18, 19 si 20 iulie si dupa data de 23 iulie.

Muntenia Intervalul va debuta cu valori termice diurne in jurul a 30 de grade, insa, in zilele de 18 si 19 iulie, acestea vor scadea usor, pana la o medie regionala de 28 de grade. Dupa acest interval vremea se va incalzi din nou, devenind calduroasa in cea mai mare parte a regiunii, cu temperaturi maxime, in medie, de 31 - 32 de grade.

In a doua saptamana de prognoza vor mai fi mici variatii, dar in general media regionala a temperaturilor maxime va fi de 30 de grade. Temperaturile minime vor fi in jur de 15 - 16 grade in primele doua zile, apoi media acestora va ajunge la 18 - 19 grade.

Citeste si:
VIDEO Mai multe tornade au făcut ravagii în Mississippi
VIDEO Mai multe tornade au...

Probabilitatea de aparitie a averselor pe arii mai extinse va fi mai mare in zilele de 18 si 19 iulie si dupa data de 23 iulie.

Oltenia
Intervalul va debuta cu valori termice diurne in jurul a 30 de grade, insa in zilele de 18 si 19 iulie acestea vor scadea usor pana la o medie regionala de 27 de grade. Dupa acest interval, vremea se va incalzi din nou, devenind calduroasa in cea mai mare parte a regiunii, cu temperaturi maxime, in medie, de 32 - 33 de grade.

In a doua saptamana de prognoza vor mai fi mici variatii, dar in general media regionala a temperaturilor maxime va fi de 30 de grade. Temperaturile minime vor fi in jur de 15 - 16 grade in primele doua zile, apoi media acestora va ajunge la 18 - 19 grade.

Probabilitatea de aparitie a averselor pe arii mai extinse va fi mai mare in zilele de 18 si 19 iulie si dupa data de 23 iulie.

La munte, vremea se va incalzi treptat in primele doua zile, pana la valori medii ale temperaturii maxime de 18 grade si minime de 10 grade. Maximele termice vor marca o scadere usoara in jurul datei de 19 iulie, spre valori de 16 grade, apoi vor creste treptat pana la 20 de grade, in timp ce minimele vor continua sa creasca usor, pana la media de 12 grade.

Vor fi ploi, mai ales averse in fiecare zi, iar cantitatile cele mai mari de apa se estimeaza ca vor cadea in intervalul 18 - 20 iulie.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.