Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că un val de aer polar va lovi România. Temperaturile ar putea scădea până la -20 de grade. Meteorologii anunță vreme rece și ninsori în toată țara.

Val de aer polar peste România. Temperaturile ar putea ajunge la -20 de grade

ANM transmite că începând de duminică și pe întreg parcursul săptămânii viitoare, peste România va veni un val de aer polar. Din această cauză, temperaturile din termometre vor scădea semnificativ, iar ninsorile se vor intensifica în majoritatea zonelor din țară. Meteorologii spun că temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -8 şi 2 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni și în nordul Moldovei.

Noaptea și dimineața se anunță vreme geroasă, cu minime cuprinse între -17 şi -7 grade, fiind posibil ca mercurul din termometre să scadă și până la -20 grade în depresiuni și la munte.

În Capitală, meteorologii transmit că nopțile vor fi geroase, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între -8 și -10 grade. În primele două luni ale iernii, vremea a fost plăcută, reprezentativă anotimpului de primăvară. De Crăciun și Revelion, românii nu au avut parte de zăpadă. Troienele adevărate și-au făcut apariția la finalul lunii ianuarie.

În ultima săptămână, ninsorile viscolite au dat mari bătăi de cap atât românilor, cât și autorităților. Din cauza zăpezii zeci de drumuri naționale au fost restricționate pentru circulația rutieră, unele au fost blocate de nămeților. În marile orașe, circulația rutieră s-a transformat într-un haos de așteptare, mașinile circulând lent pentru a preveni orice pericol de accidentare. De asemenea, în zonele montane mai mulți turiști au avut nevoie de ajutor după ce au rămas blocați. Utilajele de deszăpezire au ieșit pe arterele principale pentru a curăța drumurile, însă nu au făcut față așa după cum se așteotau. În continuare autoritățile apelează la înțelegerea, răbdarea și calmul șoferilor, dar și a pietonilor pentru a evita orice fel de incidente.

Citeste si:
Risc major de avalanșe, la munte, până miercuri seară. ANM anunță...
Risc major de avalanșe, la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Februarie 2023 - 06 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.