Social 15 Iunie 2018 13:57 de Clara Vacaru
Daca ai inceput sa iti cauti o locuinta in care sa te muti cat mai curand, probabil stii deja aproape pe de rost care este oferta imobiliara din orasul care te intereseaza. Mai mult ca sigur, ai dat si peste anunturi irezistibile, in care, aparent, casa visurilor tale era scoasa la vanzare pentru o suma redusa. Ai mare grija la acest tip de oferte, pentru ca, in cele mai multe cazuri, e ceva la mijloc.

De exemplu, o casa care este la vanzare in Bucuresti la un pret mult mai mic decat cel al pietei poate ascunde secrete mari. Cum sa te feresti de aceste anunturi imobiliare si care ar fi, de fapt, realitatea, in cazul unei super-oferte pe care o intalnesti, poti afla in continuare.

Lipsa completa a imbunatatirilor

Daca este vorba despre un apartament construit intr-un bloc nou, in care dezvoltatorul iti promite sa monteze centrala termica, sa realizeze un anumit tip de finisaje sau sa ti-l ofere complet mobilat, e posibil sa gasesti imediat ce te muti simple piese de mobilier, adica instalatii nefunctionale ori alte materiale in loc de cele mentionate in contract. Ca sa eviti aceasta intamplare nefericita, ar fi bine sa iei pulsul ansamblului inca dinainte sa semnezi contractul, adica sa intrebi locatarii care deja s-au mutat in complexul nou construit daca au gasit in interiorul apartamentului cele promise. Altfel, te vei trezi ca ai de achitat, pe langa pretul propriu-zis al locuintei, care ti s-a parut foarte avantajos, inca multe alte facturi pentru a termina lucrarile si a te putea bucura de noua ta casa.

Un proces in care proprietatea este bun comun

O alta situatie neplacuta ar putea fi aceea in care te muti cu chirie intr-un apartament sau o casa care reprezinta obiectul unui litigiu sau este un bun comun care urmeaza sa fie obiectul unui partaj, in urma divortului proprietarilor. Nu e deloc de dorit ca la o luna sau doua dupa ce te-ai acomodat sa afli ca vei fi nevoit sa evacuezi locuinta, nu-i asa? Pentru a nu trece prin aceasta poveste care te va dezamagi, cere sa vezi actul de proprietate inainte sa semnezi contractul de inchiriere si asigura-te, la un birou notarial, ca apartamentul sau casa nu este implicata in nicio situatie amintita anterior.

Bulina rosie

Nu e nevoie sa iti fie teama de un cutremur ca sa fii afectat direct de unul. Din pacate, foarte multe cladiri sau blocuri din Romania sunt incadrate la risc seismic ridicat, ceea ce inseamna ca la urmatoarea miscare tectonica e posibil ca cel in care se afla apartamentul tau sa aiba mult de suferit. Asigura-te ca ai verificat la primarie lista cu imobilele cu bulina rosie si evita cat poti sa te muti intr-o locuinta expusa calamitatilor naturale, pentru siguranta ta si a celor dragi tie.

Citeste si:
Vrei să achiziționezi o locuință? Iată cum te asiguri că plătești...
Vrei să achiziționezi o...

Probleme cu igrasia

Fii foarte atent atunci cand mergi sa vizionezi un apartament sau o casa. Un strat proaspat de var alb, curat ca zapada, ar putea ascunde probleme cu mucegaiul, nicidecum o grija aparte a proprietarului de a pregati locuinta pentru posibili chiriasi sau cumparatori. Cum iti dai seama daca in respectiva locuinta ar putea aparea igrasia? Verifica la coltul camerelor daca nuanta varului este aceeasi ca in restul incaperii sau este mai inchisa. Observa daca blocul este sau nu izolat termic si daca ferestrele se inchid etans. Daca ceva din acestea ti se pare a fi in neregula, ar fi mai bine sa mai astepti pana sa gasesti un alt loc pe care sa-l numesti acasa, ca sa nu risti o imbolnavire de astm.

Aminteste-ti de sfaturile de mai sus atunci cand esti in cautarea unui apartament sau a unei case pentru tine si familia ta, ca sa te bucuri de o sedere cum nu se poate mai placuta! Succes!

Citeste si:
Oana Lis, ofertă de Black Friday pentru fanii ei. Cât costă cinci...
Oana Lis, ofertă de Black...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.