Medicii Spitalului din Slatina sunt acuzati de indiferenta, dupa ce copilul in varsta de doi ani a facut o alergie severa de la leucoplast si, timp de trei zile, nu ar fi fost tratat. Parintii ii acuza pe medici de indiferenta. 

Bratul drept al micutului s-a inflamat din cauza leucoplastului cu care era fixata branula. Si fratele sau mai mic, in varsta de un an, a avut de suferit din aceasta cauza.

Cei doi copii sunt cetateni englezi si se aflau in Slatina, in vacanta la familia tatalui lor. Micutii au facut pneumonie si au fost internati in spital, unde au fost insotiti de mama si matusa lor.

”Copiii au ajuns miercuri seara la spital cu pneumonie acuta. Li s-au pus branule la amandoi. Celui mare i s-a pus branula in mana, nu a suportat-o si i-au mutat-o deasupra cotului, iar dupa trei zile, adica vineri dimineata, i-au dat jos branula si leucoplastul si au vazut ce are baietelul. Ne-au spus ca este foarte alergic si a facut o dermatita de la leucoplast. L-au tratat cu violet. Sambata dimineata i-am intrebat ce se intampla si asistentele de acolo mi-au spus ca nu pot sa ii dea altceva. Am rugat-o sa imi prescrie ceva sa ma duc sa cumpar de la farmacie, dar mi-a spus ca e sambata si ca nu lucreaza niciun dermatolog si ca trebuie sa asteptam pana luni. Nu mi se pare corect asa ceva. Sa stea copilul trezi zile cu mana asa si sa nu ii faci mai nimic”, a declarat ea, potrivit Mediafax.ro.

Directorul Spitalului, medicul Catalina Patru, a declarat ca plasturele a fost indepartat, iar copilul a primit doar tratament oral.

Ca urmare a acestui incident, reprezentantii unitatii medicale au declarat ca doresc sa achizitioneze alte tipuri de dispozitive cu care sa fixeze branulele.

”La nivelul sectiei de Pediatrie sunt internati doi copii, iar in cursul spitalizarii, unul dintre ei a avut, la nivelul mainii, o reactie alergica la adezivul prin care s-a fixat branula, o dermatita de contact. In momentul in care a fost sesizata s-a sistat administrarea tratamentului, s-a indepartat plasturele respectiv si s-a efectuat o toaletare locala. Copilul primeste tratament doar oral si in momentul de fata a fost consultat de un dermatolog. Pentru a preveni incidente de acest gen, care sunt regretabile, am luat decizia de a achizitiona alte solutii pentru fixarea branulei. La anumite tipuri, adezivul cu care se fixeaza branulele nu dezvolta aceste reactii la majoritatea pacientilor, dar sunt situatii in care pot sa apara. Incercam sa gasim posibilitatea de a utiliza si produse care sunt hipoalergice”, a declarat doctorul Patru.

Citeste si:
Despre Cloud PACS: cum pot utiliza medicii această tehnologie în...
Despre Cloud PACS: cum pot...

Acesta mentioneaza ca, desi in weekend nu exista medici dermatologi in spital, copilul a fost consultat de un medic pediatru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.