Social 19 August 2017 16:04
Peste 100 de copii din intreaga tara, pacienti cu afectiuni incurabile aflati in grija HOSPICE Casa Sperantei, in cele doua centre din Bucuresti si Brasov si mai mult de 100 de membri ai familiilor lor vor beneficia de terapiile asigurate printr-un nou proiect, lansat sub numele “Conexiune pentru ingrijire si compasiune”.

Dezvoltat printr-un parteneriat intre Fundatia Vodafone Romania si HOSPICE Casa Sperantei, proiectul va oferi un sistem integrat de servicii medicale, servicii de consiliere psiho-sociala-emotionala, de sprijin educational si servicii de tip respite menite sa ofere parintilor timp liber pentru rezolvarea altor probleme sau pentru a-si recupera fortele. Initiativa este sustinuta de Fundatia Vodafone Romania printr-o finantare de aproape 600.000 lei, in cadrul programului Connecting for Good, runda de finantare 2017.

Potrivit unui comunicat remis 9am, pe langa serviciile multidisciplinare clasice, proiectul va integra un concept nou de suport adaptat, denumit “Tech Room”, care va fi implementat in cele doua centre HOSPICE din Bucuresti si Brasov. Conceptul consta intr-o camera speciala dotata cu echipamente din domeniul tehnologiilor informatice si mobile de ultima generatie. Micii pacienti vor putea partipa in Tech Room la sesiuni de terapie prin joc si miscare si la sesiuni educationale online. Noul concept este menit sa faciliteze interventiile specializate asigurate de echipa HOSPICE, intr-o maniera atractiva, sporindu-le astfel eficienta.

„Solutiile bazate pe tehnologie sunt utilizate cu mult succes in diverse situatii clinice. Este un fapt confirmat an de an de rezultatele proiectelor pe care le finantam prin programul Connecting for Good in intreaga tara. Jocurile si realitatea virtuala sunt un exemplu de suport care poate avea un rol important in cresterea eficientei serviciilor paliative. De aceea ne bucuram sa sustinem aceasta initiativa a HOSPICE Casa Sperantei, un partener cu care colaboram de multi ani”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

„<<Conexiune pentru ingrijire si compasiune>> reprezinta o continuare si o evolutie substantiala a proiectelor derulate anterior cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania, care au pregatit organizatia noastra pentru integrarea tehnologiilor informatice si mobile in managementul tuturor serviciilor pentru pacienti. Obiectivul nostru este sa dezvoltam un sistem complex si integrat de servicii si interventii paliative pediatrice, menite sa contribuie cat mai mult la imbunatatirea calitatii vietii copiilor cu boli incurabile si a familiilor acestora”, a declarat Mirela Nemtanu, Directorul Executiv al HOSPICE Casa Sperantei.

Citeste si:
Un nou design și tehnologii inovatoare în timpul dușului
Un nou design și tehnologii...

Rezultatele estimate pentru prima etapa a implementarii proiectului includ 200 de episoade de internare de tip respite, 50 de evenimente socio-educationale si de respite, 250 de sesiuni de terapie prin joc si miscare in cadrul camerelor Tech Room din Bucuresti si Brasov, 300 de interventii educationale online pentru copii si 350 de interventii educationale clasice si de consiliere pentru membrii familiilor micilor pacienti. In cursul anului 2018, Fundatia HOSPICE Casa Sperantei va extinde proiectul si la Centrul Socio-Medical de la Adunatii Copaceni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.