Social 28 Iulie 2017 17:17
Vineri si sambata, 28 si 29 iulie, orasul se poate vedea din barca, pe Dambovita, langa Podul Unirii. Vor fi doua zile de distractie pe apa, cu concerte, un arhipelag verde plutitor, concursuri de vaslit si plimbari pe apa in canotca si cu SUP. Organizatorii, impreuna cu Biblioteca Nationala si Ministerul Culturii si Identitatii Nationale propun un nou spatiu cultural, unde natura isi face casa la oras.

Proiectul Dambovita Smart River continua povestea inceputa acum doi ani, cand la UrbanFest 2015 s-a vorbit despre importanta strategica a raului interior pentru o metropola si cum poate ajuta un rau inteligent ca orasul sa devina un oras inteligent. #SmartRiver for #smartCity.

Vineri, incepand cu ora 17:00, Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 si SUP Academy Romania organizeaza plimbari cu canotca si placile SUP. De la 19:00 Strongbow Apple Ciders lanseaza Debarcaderul Verde, iar Mr.jurjak sustine un concert pe scena plutitoare. Debarcaderul Verde si celelalte instalatii plutitoare alcatuiesc un arhipelag inverzit in mod natural in inima Bucurestiului.

Sambata, incepand cu ora 09:00, are loc editia din Bucuresti a campaniei Descopera Rowmania – Romania naturala vazuta din barca, competitie de vaslit in canotca de 10+1. Castigatorii acesteia se vor intrece in etapa nationala cu invingatorii etapelor Giurgiu, Buzau, Calarasi, Alba Iulia, Galati/Braila si Tulcea, care se va desfasura pe 3 septembrie, la RowmaniaFEST – Festivalul Barcilor cu vasle. Echipajele se vor forma pe loc, si pot participa concurenti indiferent de varsta, constitutie sportiva si experienta. Incepand cu ora 13:30, vor fi organizate doua concursuri SupAcademy Romania, unul pentru fete si unul baieti.

Potrivit unui comunicat remis 9am, acest proiect isi propune sa relanseze discutia privind crearea unui nou profil al capitalei, prin regandirea vecinatatilor si semnificatiei raului, care este o coloana vertebrala a orasului. Dambovita ar putea redeveni raul ce nu mai divide orasul ci il uneste, un rau ce genereaza capital, un rau pentru o capitala europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.