Social 14 Iulie 2017 17:30
Campionul mondial de tenis Horia Tecau a vizitat pentru prima oara in calitate de Ambasador National pentru UNICEF in Romania o comunitate parte a proiectul pilot Servicii Comunitare pentru Copii. Horia s-a intalnit joi, 13 iulie 2017, cu primarul localitatii Beresti – Tazlau, dl.Dumitru Tulpan, cu echipa comunitara formata dintr-un asistent social, asistent medical comunitar si consilier scolar, cu cadrele didactice de la Scoala Gimnaziala Beresti Tazlau, cu copii si parinti sustinuti prin proiect.

Horia a participat la activitatile de la Centrul Comunitar realizate prin intermediului micro-grantului oferit de UNICEF si castigat de catre Primarie, pe tema unei vieti sanatoase si s-a jucat cu copiii. De asemenea, campionul mondial a vizitat doua familii sprijinite prin intermediul proiectul pilot Servicii Comunitare pentru Copii pentru a vedea munca UNICEF la nivel local.

„Ma bucur ca am avut oportunitatea sa cunosc profesionistii de la nivel local care lucreaza impreuna, zi de zi, astfel incat copiii vulnerabili sa poata creste alaturi de parintii lor, sa fie iubiti si protejati si sa mearga la scoala”, a declarat Horia Tecau, Ambasador National pentru UNICEF in Romania. „Mi-as dori ca toti copiii din Romania sa beneficieze de sprijin astfel incat sa se dezvolte armonios si sa isi poate implini visele. Am vazut ca acest lucru se poate intampla atunci cand primaria, scoala, profesionistii si parintii lucreaza impreuna”, a marturisit Horia Tecau.

Horia Tecau a fost numit Ambasador national pentru UNICEF in Romania la 11 aprilie 2017. El sprijna de mai multi ani copiii din Romania, alaturandu-se de curand initiativelor UNICEF care sprijina copiii, prin timpul si renumele sau.

Comuna Beresti – Tazlau este una dintre cele 45 de comunitati in care UNICEF testeaza Servicii Comunitare pentru Copii si a fost printre primele care au dorit sa faca parte din aceasta initiativa. Comuna cuprinde sapte sate, cu o populatie de 5400 de locuitori in 2500 de gospodarii.

Potrivit unui comunicat remis 9am, UNICEF in Romania, impreuna cu Guvernul Romaniei si parteneri, a lansat in anul 2014 proiectul pilot Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii – Servicii Comunitare pentru Copii cu finantare prin Norway Grants si din resurse UNICEF. Incepand cu 2017, proiectul pilot continua cu finantare de la Fundatia Botnar si din fonduri proprii UNICEF. Premisa a fost legata de faptul ca implementarea acestui proiect pilot ce asigura interventie timpurie, de calitate, la nivelul comunitatii, poate sa reduca pe termen scurt si mediu costurile din sectorul social, de sanatate si de educatie.

Citeste si:
Echipa lui Mario Fresh, implicată într-un accident. Declarațiile...
Echipa lui Mario Fresh,...

Rezultatele evaluarii independente demonstreaza ca serviciile comunitare pentru copii aduc rezultate concrete pentru zeci de mii de copii si familiile lor, dar si pentru comunitatile in care traiesc, iar lectiile invatate pot sprijini extinderea serviciilor integrate pentru toti cei patru milioane de copii din Romania si pentru familiile lor.

Proiectul model Servicii Comunitare pentru Copii include mai multe componente: Pachetul Minim de Servicii, Pachetul Educatie Incluziva de Calitate si campanii de informare, constientizare si educare pentru copii si parinti deopotriva. La nivel national, partenerii activi in dezvoltarea si implementarea modelului sunt: Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Dezvoltarii Regionale, Ministerul Fondurilor Europene. De asemenea, contribuie organizatii neguvernamentale si mediul academic in multe etape de pregatire sau implementare a diverselor activitati. Proiectul pilot este realizat in parteneriat cu institutii judetene incluzand Consiliul Judetean, Directia de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, Directia Judeteana de Sanatate Publica, Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala, Inspectoratul Scolar Judetean, precum si 38 de autoritati publice locale si 45 de structuri scolare.

Citeste si:
Horia Tecău și-a anunțat încheierea carierei: „A venit timpul să mă...
Horia Tecău și-a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.