Social 12 Iulie 2017 00:05 de Clara Vacaru
Corpul de control al ministrului Educatiei a stabilit ca lucrarile celor doi candidati din judetul Dambovita ale caror lucrari aveau doua scrisuri diferite contin semne distinctive, mentinand decizia de eliminare din examenul national de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, la proba scrisa la disciplina Istorie.

Notele obtinute de ambii candidati la celelalte doua discipline de examen vor fi recunoscute. Ambii candidati pot insa sustine proba Istorie in sesiunea din august, fiindu-le ridicata interdictia de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului, anunta marti Ministerul Educatiei, potrivit News.ro.

O echipa de control a Ministerului Educatiei Nationale a facut vineri, 7 iulie si luni, 10 iulie, o serie de verificari la Centrul zonal de evaluare constituit la Liceul Teoretic „Benjamin Franklin” din Bucuresti, respectiv la centrele de examen organizate la Liceul Teoretic „Goga Ionescu” din Titu si Colegiul National „I.L. Caragiale” din Moreni (ambele din judetul Dambovita), unde au sustinut examenul cei doi elevi.

Controlul a avut ca tematica verificarea respectarii prevederilor legale privind organizarea si desfasurarea examenului national de Bacalaureat in sesiunea iunie-iulie 2017. Verificarile au vizat respectarea prevederilor legale privind eliminarea din examen a doi candidati din judetul Dambovita ale caror lucrari au fost trimise spre evaluare in municipiul Bucuresti, anunta, marti, Ministerul Educatiei, intr-un comunicat de presa.

LUCRAREA 1

In urma analizei documentelor puse la dispozitie, echipa de control apreciaza ca cele doua lucrari au toate aparentele unor lucrari autentice, redactate de cei doi candidati in timpul probei de examen fara alte interventii ulterioare, insa prezinta semne distinctive ce constau in scrierile/grafiile total diferite folosite in redactarea lor.

LUCRAREA 2

"Conform art. 56, punctul 5 din Anexa 2 a ordinului de ministru nr. 4799/2010, „inscrierea numelui candidatului pe foile tipizate in afara rubricii care se sigileaza,precum si orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrarii, atrag dupa sine anularea lucrarii scrise respective. Propunerea de anulare se poate face atat in centrul de examen, cat si in centrul de evaluare, de catre persoanele din comisie care sesizeaza semnele distinctive, iar decizia se ia de catre presedintele comisiei, dupa consultare cu comisia judeteana/a municipiului Bucuresti”, aprecizat reprezentantii ministerului.

Citeste si:
Fraudă BAC 2023. Ministrul Ligia Deca, despre scandalul scurgerii...
Fraudă BAC 2023. Ministrul...

In acest context, echipa de control a propus ca absolventii sa fie eliminati de la proba Istorie, dar sa fie recunoscute examenele promovate si totodata sa poata sustine proba istroie in sesiunea din toamna.

Astfel, corpul de control a decis mentinerea pentru ambii candidati a eliminarii din examenul national de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, la proba scrisa la disciplina „Istorie”., recunoasterea notelor obtinute de ambii candidati la celelalte doua discipline de examen, anularea pentru ambii candidati a interdictiei de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de Bacalaureat, interdictie stabilita initial prin procesele verbale din data de 29 iunie 2017.

Masurile au fost aprobate de ministrul Educatiei, Liviu Pop.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.