Social 31 Martie 2017 16:21
Aniversarea a 25 de ani de activitate a Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei in Romania a prilejuit vizita Altetei Sale Regale, Printul de Wales, la centrul organizatiei din Bucuresti.

Aflat in vizita oficiala in Romania, mostenitorul coroanei britanice a dorit sa isi arate sustinerea fata de cauza HOSPICE, cunoscandu-i personal pe copiii si adultii care beneficiaza de serviciile gratuite de ingrijire paliativa oferite de fundatie.

Printul de Wales a fost intampinat la Centrul HOSPICE din Bucuresti de catre fondatorul HOSPICE Casa Sperantei, Graham Perolls, si de catre directorul executiv al organizatiei, Mirela Nemtanu. Vizita s-a bucurat si de prezenta Ambasadorului Marii Britanii in Romania, Paul Brummell, si a Ambasadorului Romaniei in Marea Britanie, Dan Mihalache.

De asemenea, la evenimentul din 31 martie, au luat parte Printesa Marina Sturdza, Alexandru Petrescu - Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Toader Mugur Mihai – Primarul Sectorului 2 Bucuresti, Gabriel Mutu – Primarul Sectorului 6 Bucuresti, reprezentanti ai comunitatii de afaceri din Romania, precum si vechi sustinatori si parteneri ai Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei.

Potrivit unui comunicat remis 9am, intalnirea a creat premisele unor discutii detaliate intre autoritatile romane si promotorii ingrijirii paliative in Romania, legate de nevoia uriasa de servicii de acest tip pe care o resimt in continuare, in Romania, copiii si adultii diagnosticati cu boli incurabile.

“Vizita Printului de Wales este pentru noi o deosebita onoare si o recunoastere a activitatii de 25 de ani a Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei in Romania. Membra a familiei Hospices of Hope din UK, HOSPICE Casa Sperantei si-a inceput activitatea in 1992, cu o mica echipa, la Brasov. In timp, echipa fundatiei s-a marit, iar organizatia a inaugurat, tot la Brasov, in 2002, primul centru cu servicii integrate de acest tip din tara. Peste 12 ani, am reusit sa infiintam un centru similar, mult mai incapator, la Bucuresti. Urmatorul proiect al fundatiei este deschiderea in acest an, al celui de-al treilea centru de tip hospice, la Adunatii-Copaceni, langa Bucuresti. Centrul socio-medical va fi dedicat copiilor cu boli cu prognostic limitat de viata si familiilor acestora”, a explicat Graham Perolls, fondatorul HOSPICE Casa Sperantei.

Citeste si:
Prințul Charles condamnă agresiunile Rusiei asupra Ucrainei
Prințul Charles condamnă...

Eforturile neobosite facute in sustinerea ingrijirii paliative din Romania au fost recunoscute de catre Casa Regala Britanica prin acordarea fondatorului HOSPICE in Romania, Graham Perolls, a ordinului de British Empire OBE by the Queen, cat si a celui de Companion of the Order of St Michael and St George, in 2014.

“Cei 25 de ani de activitate, pe care HOSPICE Casa Sperantei ii aniverseaza in 2017, au atins existentele a peste 20.000 de oameni si au marcat vietile tuturor celor dragi acestora. Fundatia a devenit sprijin pentru cei aflati prinsi intr-o cursa nedrepta cu o boala incurabila. Specialistii organizatiei au fost si raman aproape de cei care au nevoie de ingrijire paliativa, prin servicii gratuite, oferite in casele pacientilor, la sediile fundatiei sau in spitalele partenere. Tratamentul, sesiunile de kinetoterapie, activitatile in centrele de zi, internarea in propriile unitati medicale, grupurile suport, indrumarea si consilierea psiho-emotionala sunt menite sa ii ajute si sa schimbe in bine drumul celor care infrunta o boala incurabila si cu un prognostic limitat de viata”, a declarat Mirela Nemtanu, directorul executiv al HOSPICE Casa Sperantei.

Odata cu vizita Printulului de Wales la centrul fundatiei din Bucuresti, organizatia lanseaza Campania HOSPICE 25. Toti cei care cred ca bolnavii incurabili din Romania au dreptul la sprijin gratuit si neconditionat sunt invitati sa ni se alature. Detaliile campaniei sunt diponibile pe www.hospice.ro.

Citeste si:
Scrisoare deschisa in numele celor carora li s-a spus "Nu se mai...
Scrisoare deschisa in numele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.