Prințul Charles de Wales a făcut comentarii dure la adresa situației tensionante din Ucraina în urma atacului Rusiei. Moștenitorul tronului Regatului Unit a afirmat că acest atac este unul inclusiv asupra valorilor democratice.

Prințul Charles, despre războiul din Ucraina

În cadrul unei ceremonii la s-a marcat ca Southend să devină un oraș, Prințul Charles a vorbit despre uciderea deputatului Sir David Amess și a făcut o paralelă cu atacurile armate ce au loc acum în Ucraina. Fiul Reginei Elisabeta a II-a a afirmat că aceste acțiuni sunt un atac la democrație.

„Ceea ce am văzut în teribila tragedie de la Southend a fost un atac la democrație, la o societate deschisă, la libertatea însăși. Vedem aceleași valori atacate astăzi în Ucraina în cel mai brutal mod”, a spus Prințul Charles.

Moștenitorul tronului Regatului Unit a mai menționat că este alături de Ucraina și condamnă acțiunile agresive ale Rusiei.

„În poziţia pe care o luăm aici, suntem solidari cu toţi cei care rezistă unei agresiuni brutale”.

Cu câteva zile în urmă, Ducele și ducesa de Cambridge au scris un mesaj pe contul de Twitter prin care au transmis că sunt alături de președintele și de întreg poporul Ucrainei în timp ce luptă cu curaj pentru un viitor.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Martie 2022 - 06 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.