Social 15 Martie 2017 18:00
In perioada ianuarie – martie 2017, echipa "Let`s Do It, Romania!" impreuna cu Garda Nationala de Mediu au desfasurat prima editie a proiectului de economie circulara “Let’s Be ECO!”.

33 de scoli din mediul rural, cele mai implicate in activitati de reutilizare creativa, vor primi laptopuri si birouri. Lista castigatorilor poate fi consultata pe site-ul "Let`s Do It, Romania!". Premiile vor ajunge la castigatori in perioada 15 martie – 30 aprilie 2017.

In proiect au fost implicate 716 de scoli din toate judetele din tara, reprezentand 25% din scolile din mediul rural din Romania. Peste 57.820 de elevi au realizat 44.685 de lucrari din materiale reciclabile. Topul judetelor ca numar de scoli implicate este: Iasi - 40 de scoli, Bacau – 37 de scoli, Suceava - 32 de scoli, Galati – 30 de scoli, Dambovita -29 de scoli.

“Let’s Be ECO!” promoveaza conceptul de economie circulara, care sustine dezvoltarea sustenabila si diminuarea risipei prin consumul rational de resurse. In competitie au participat scoli primare, licee, scoli de arte si meserii si chiar o scoala speciala aflata in sistemul de detentie din Romania (Tichilesti, Braila).

"Suntem bucurosi ca un numar atat de mare de scoli au raspuns pozitiv la indemnul nostru de a economisi resursele. Concursul s-a bucurat de o popularitate care ne-a depasit orice asteptare, iar creativitatea copiilor ne-a facut jurizarea extrem de grea. Pentru ca incurajam si egalitatea la sanse, in perioada 15 martie – 30 aprilie, “Let’s Do It, Romania!” va realiza un raport cu privire la situatia dotarilor cu calculatoare din mediul rural din Romania, in vederea identificarii nevoilor acestora pentru acces la educatia moderna. Felicitari castigatorilor si multumim tuturor scolilor participante pentru implicare!", a declarat Andrei Cosuleanu, Coordonator de proiect “Let's Be ECO!".

Jurizarea participantilor a fost realizata de catre echipa “Let’s Do It, Romania!” si Garda Nationala de Mediu

Potrivit unui comunicat remis 9am, au fost luate in considerare criterii precum creativitatea, originalitatea si complexitatea lucrarilor, dar si nevoia argumentata in formularul de inscriere si numarul de elevi participanti raportat la numarul total de elevi din fiecare unitate de invatamant inscrisa. Insumarea punctajelor a dat clasamentul celor mai implicate scoli la nivel national.
Citeste si:
A început greva generală în școlile din România, prima după 18 ani....
A început greva generală în...

Campania de incurajare a reutilizarii resurselor pentru scolile din mediul rural a implicat peste 57.820 de elevi. Aceasta a inclus ateliere de reutilizare creativa a deseurilor, in cadrul carora copiii si-au folosit imaginatia si ingeniozitatea si au facut picturi pe teme ecologice, haine din deseuri, origami, masinute din PET-uri, robotei din doze de sucuri etc.

"Let’s Be ECO!" este un exemplu foarte bun pentru ceea ce inseamna conceptul de economie circulara si combaterea risipei, un subiect important si pe agenda Ministerului Mediului. Initiativa noastra trebuie adoptata de cat mai multe institutii din Romania. Prin astfel de gesturi putem sustine scoli, gradinite, licee din toata tara. In foarte scurt timp, vom lansa un program de constientizare a populatiei privind mediu inconjurator.

Felicitari Garzii Nationale de Mediu si echipei "Let`s Do It, Romania!", o echipa care face constant eforturi de a educa romanii si de a promova un comportament responsabil fata de mediu! a declarat Daniel Constantin, Vice-Prim Ministru si Ministrul Mediului.

Citeste si:
Cum să te bucuri de primăvara aceasta: 4 activități pe care le poți...
Cum să te bucuri de primăvara...

„Ideea de a oferi scolilor din mediul rural echipamente disponibilizate sustine principiul Zero Waste – Zero Deseuri, care a generat conceptul economiei circulare. Speram ca initiativa Garzii Nationale de Mediu sa reprezinte un exemplu de protejarea mediului si combaterea risipei si pentru alte institutii publice din Romania”, a declarat Bogdan Trif, Comisarul General al Garzii Nationale de Mediu.

"Let’s Be ECO!" este organizat de echipa "Let`s Do It, Romania!", in parteneriat cu Garda Nationala de Mediu si are loc in toate judetele din tara. Proiectul consta intr-o competitie dedicata unitatilor de invatamant din mediul rural. Scopul acestuia este sustinerea comunitatilor din mediul rural prin reutilizarea resurselor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.