Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a declarat convinsa, luni, ca managerul interimar de la Spitalul Colentina, Silvi Ifrim, pe care spune ca a numit-o in functie in urma recomandarilor mai multor medici din cadrul unitatii sanitare, si "nu ca urmare a unei prietenii politice", va gasi solutiile necesare si mai ales legale pentru dezamorsarea conflictului din spital. Reactia primarului vine dupa ce un medic neurochirurg de la Spitalul Colentina a postat pe Facebook un mesaj in care sustine ca managerul unitatii a redus personalul Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva, iar in aceste conditii se pot face interventii chirurgicale doar pana la ora 15.00.

Primarul Gabriela Firea precizeaza ca in atributiile sale intra doar numirea managerului spitalului si desemnarea unui reprezentant in cadrul Consiliului de Administratie, rezolvarea oricaror probleme in activitatea curenta fiind de competenta echipei manageriale a spitalului si a conducerii Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.

"Sunt convinsa ca doamna dr. Silvi Ifrim, pe care am numit-o manager interimar la Spitalul Colentina nu ca urmare a unei prietenii politice, inexistenta de altfel, ci in urma recomandarilor mai multor medici din cadrul spitalului, va gasi solutiile necesare si mai ales legale pentru dezamorsarea acestui conflict, iar adevarul va iesi la lumina, astfel incat opinia publica sa poata avea imaginea completa a situatiei de acolo. Activitatea din orice spital al municipalitatii, deci si a Spitalului Colentina, trebuie sa fie bazata exclusiv pe grija pentru pacient si pentru asigurarea unui act medical la cele mai inalte standarde, si in niciun caz pe interese de grup, oricare ar fi acestea. In acest context, asigurarea celor mai bune conditii pentru intreg personalul medical este si va fi o prioritate pentru echipa manageriala”, a spus Gabriela Firea.

Managerul Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, sustine ca afirmatiile doctorului Ionut Gobej nu se sprijina pe realitate, sectia ATI are garda continua, iar actul medical nu a fost niciodata conditionat de depasirea programului de lucru, insa medicul nu cunoaste legea privind orele suplimentare. Consiliul medical se va intruni luni si va discuta acest caz.

"Am luat la cunostinta cu surprindere de cele prezentate in presa de doctorul Gobej, fara o documentare corecta privind situatia din Spitalul Colentina. De mentionat ca afirmatiile doctorului Gobej nu se sprijina pe realitate, iar semnatarul pare sa nu cunoasca sau sa nu accepte prevederile legale privind situatia orelor suplimentare. Doctorul Gobej vorbeste despre sectia de ATI, unde exista garda continua, data fiind natura sectiei. Cum poate, in acest caz, sa afirme ca dupa ora 15.00 nu ar mai fi personal in sectie?", spune managerul unitatii sanitare, Silvi Ifrim, intr-un comunicat remis News.ro

Managerul Spitalului Colentina sustine ca nu a fost disponibilizata nicio persoana din respectiva unitate sanitara

"Mai mult, contrar afirmatiilor doctorului Gobej, nicio persoana nu a fost disponibilizata din spitalul Colentina pana in acest moment. Actul medical nu trebuie si nu a fost niciodata conditionat de depasirea programului de lucru”, a adaugat Ifirm
Citeste si:
Jador, primele declarații în scandalul cu Florin Salam. De la ce a...
Jador, primele declarații în...

In plus, managerul a adaugat ca medicul face parte dintr-o ”sectie favorizata”.

"Interesant, doctorul semnatar face parte dintr-o sectie favorizata in detrimentul altor sectii in ultimii ani. Rezolvarea problemelor din spitalul Colentina, provenite in majoritatea lor din managementul defectuos anterior, nu se poate face prin presiuni individuale si la care exista o mult prea usoara receptivitate. Consiliul medical convocat luni, 13 februarie 2017, va lua in discutie toate problemele si dezechilibrele create in Spitalul Colentina. Incercarea de a se face presiune prin pacienti si presa este inadecvata, atat timp cat sectii din spital, defavorizate direct sau indirect de vechea conducere, supravietuiesc cu dificultate in acest moment si ar putea recurge la aceeasi modalitate. Spitalul Colentina are nevoie acum de liniste si de revenire la un cadru legal pentru a putea repara ce s-a stricat si pentru a putea progresa pe masura renumelui", mai spune managerul interimar, Silvi Ifrim.

Citeste si:
Spitalul Colentina din Capitală se redeschide și pentru pacienții...
Spitalul Colentina din...

Medicul neurochirurg Ionut Gobej de la Spitalul Colentina a postat pe Facebook un mesaj in care sustine ca managerul a redus personalul Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva, iar in aceste conditii se pot face interventii chirurgicale doar pana la ora 15.00.

El prezinta cazurile a doi pacienti cu tumori benigne care trebuie supusi unor operatii de peste 12 ore si sustine ca i-a expus managerului aceasta situatie, despre care a spus ca binele bolnavilor ”reprezinta o lozinca” si ”nu este interesat de ei”.

Ionut Gobej vorbeste, intr-un mesaj adresat pacientilor, prietenilor, ”oamenilor de bine” si autoritatilor statului, despre situatia de la unitatea medicala.

Ionut Gobej considera ca managerul Spitalului Clinic Colentina ”nu poate indeplini in continuare aceasta functie, pentru ca nu este competent, nu este moral si ca pentru el binele pacientilor ”reprezinta o lozinca” si ”nu este interesat de ei”.

El cere demisia de urgenta a managerului si inlocuirea ei ”cu o persoana competenta, capabila sa rezolve probleme in interesul pacientilor”.

Citeste si:
Ce i-a cerut Gabriela Firea lui Marcel Ciolacu pentru a-și da...
Ce i-a cerut Gabriela Firea...

El face apel la cei care cred in el sa se alature demersului sau

La inceputul lunii ianuarie, primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a demis pe managerul Spitalului Colentina, Bogdan Andreescu, pe motiv ca i-a tinut pe pacienti in frig in saloane.

Municipalitatea are in subordine, prin intermediul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, un numar de 19 spitale pe care le administreaza.

Potrivit legii, Primaria asigura dotarea cu aparatura de specialitate si consumabile, infrastructura, reparatiile curente, investitiile necesare, precum si managementul, in timp ce actul medical in sine este supervizat de Ministerul Sanatatii, iar plata personalului se face din banii obtinuti, in baza contractelor, de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, precizeaza municipalitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.