"Este un proiect smechereste. Va dau cazul Visinescu: iese peste trei ani. De aia oamenii ies in strada. Eu am propus intre trei si patru ani pentru abuz in serviciu. Eu am fost acolo (in penitenciar, n.r.) si stiu. (…) Ala care a furat un carnat e la puscarie, ala care a furat 200 de milioane este gratiat. Directorii de penitenciare sunt stapani de sclavi”, a spus Becali in interventia sa la dezbaterea publica de la Ministerul Justitiei.
Becali a aratat ca cea mai mare problema a puscariilor este Administratia Nationala a Penitenicarelor. „Am un coleg care in patru ani nu a venit niciodata acasa”, a adaugat Becali.
El a sustinut ca, daca tot se face o "lege a gratierii”, trebuie ca prevederile acestea sa permita sa iasa 6.000 sau 7.000 de oameni din inchisori. "De exemplu, santajul ar trebui trecut in proiect”, a precizat Becali.
Peste 100 de oamani participa la dezbatere
In timpul dezbaterii, in sala sunt prezentate cu un videoproiector imagini din mai multe inchisori.Reprezentantul unei organizatii din Timisoara a spus, in interventia sa, ca nu intelege de ce se mai dezbat aceste ordonante de urgenta si a adus o lista cu 2.000 de semnaturi ale unor oameni care se opun proiectelor.
"Am aici 2.000 de semnaturi care se opun acestor proiecte. Cerem sa se retraga proiectele si sa mearga pe lege organica”, a spus acesta.
Peste o suta de oameni participa la dezbaterea publica a proiectelor de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale, alaturi de ministrul Justitiei fiind directorul Administratiei Nationale a Penitenicarelor si secretari de stat din MJ.
Ministrul Justitiei a spus, la inceptul dezbaterii, ca de proiectul privind gratierea nu vor beneficia violatorii, criminalii, cei acuzati de fapte de coruptie, si nici recidivistii, iar conditia pusa este legata de recuperarea prejudiciilor.
Florin Iordache: Amânarea creșterii alocațiilor este...

In ceea ce priveste proiectul de ordonanta privind modificarea codurilor penale, ministrul Justitiei a spus ca, saptamana trecuta, Curtea Constitutionala a decis ca inca sase articole din codurile penale sunt neconstitutionale, iar in aceste conditii se impun noi modificari.
"Ascultam toate parerile si opiniile si vrem sa ne asiguram ca toate opiniile si argumentele vor fi integrate in aceste acte, astfel incat ele sa nu plece din Minister fara opiniile impartasite”, a spus Iordache.
Timpul alocat fiecarei interventii este de trei minute pentru fiecare asociatie, respectiv participant individual.
Despre autor:

Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
LISTĂ: 5 soluții de conta pentru afacerea sau PFA-ul tău
Sursa: start-up.ro
-
Ceea ce iubești, în aceea te vei transforma!
Sursa: garbo.ro
-
A doua ediție a Galei Regista are loc pe 9 februarie 2023
Sursa: futurebanking.ro
-
Premieră pe piața de retail din România: parteneriat între Profi și Auchan
Sursa: retail.ro
-
Muzeul bucureștean în care învățăm despre cum afectăm mediul și clima
Sursa: green.start-up.ro
-
Carmen Brumă, despre ingredientul nociv de pe eticheta produselor! De ce...
Sursa: kudika.ro
-
TikTok actualizează sistemul de evaluare a conturilor, pentru a le elimina pe...
Sursa: wall-street.ro