Sarbatorile de Iarna se apropie vertiginos, asa ca e momentul oportun sa ne intrebam daca e bine pentru copiii nostri sa creada in continuare in Mos Craciun.

Un nou raport sugereaza ca aceasta nascocire festiva ii poate face pe copii sa nu mai aiba incredere in parintii lor, scrie medicalnewstoday.com.

Intr-un studiu publicat in The Lancet Psychiatry, cercetatori din Marea Britanie si Australia discuta despre modul in care minciuna despre Mos Craciun ar putea afecta convingerile morale ale copiilor

Copiilor li se spune de la o varsta frageda ca minciuna este gresita si a spune adevarul este corect, dar cercetatorii se intreaba cum pot accepta copiii aceasta invatatura morala odata ce descopera lor parintii i-au mintit de ani de zile despre Mos Craciun.

"Moralitatea faptului ca ii facem pe copii sa creada in astfel de mituri trebuie sa fie pus sub semnul intrebarii", spune Prof. Boyle. "Toti copiii vor afla in cele din urma ca au fost mintiti in mod consecvent ani de zile, iar acest lucru i-ar putea face sa se intrebe ce alte minciuni le-am spus."

Copiii pot pune la indoiala faptul ca parintii sunt "gardieni ai intelepciunii si adevarului".

Poate va amintiti momentul in care ati aflat ca Mos Craciun nu exista. Ati fost suparati, dezamagiti, nervosi?

Unii copii si-ar putea pune intrebarea daca mai pot avea incredere in parintii lor dupa ce descopera ca credintele lor de Craciun sunt o minciuna, spune Christopher Boyle de la Universitatea Exter, co-autor al studiului.

El adauga ca e in regula sa spui copiilor "minciuni albe" - de exemplu, ca hamsterul lor decedat recent s-a dus in "raiul animalelor", este mai bland decat sa oferi detalii mai realiste.

Cu toate acestea, autorii sustin ca, atunci cand este vorba de mituri din copilarie, cum ar fi Mos Craciun si Zana Maseluta, parintii spun aceste minciuni mai mult pentru beneficiul lor, mai degraba decat pentru cel al copiilor, conform smartwoman.ro.

Citeste si:
Andreea Tonciu, dezvăluiri șocante. Și-a împins prietena de la etaj
Andreea Tonciu, dezvăluiri...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.