Liderul sectei "Cercul” afla informatii intime despre viata victimelor de la femeia care le racola pe tinere, unele dintre ele minore, si care era confidenta fetelor.

Acesta le spunea apoi ca stie toate acele detalii despre ele de la o fiinta spirituala superioara, denumita Cehov1, primul dintre ingerii lui Dumnezeu, asemuit lui Iisus Hristos, cu care se afla in contact permanent.

Dupa audierea mai multor victime, procurorii DIICOT au ajuns la concluzia ca liderul spiritual al sectei "Cercul”, Sebastian Apostolache, le explica adeptelor racolate ca Dumnezeu are noua ingeri principali, care sunt denumiti Cehovi. C1 reprezenta Cehov1 si, in explicatiile lui Apostolache, acesta era Iisus, despre care spunea ca este in contact permanent cu el.

"Sebi mi-a spus ca trupul lui este un «recipient» vizitat periodic de «entitati superioare», pe nume Cehovi si chiar si de spiritul lui Isus Cristos. Acest lucru mi l-a spus soptit la ureche, motivand ca, in permanenta, este urmarit de alte entitati negative. Am inceput sa ii adresez intrebari despre lucrurile spirituale pe care mi le povestea dar, de fiecare data, imi explica fie prea vast astfel incat eu sa nu pot intelege (imi spunea atatea lucruri incat nici nu imi mai aminteam ce intrebasem de fapt), fie ca inca nu trebuie sa stiu deoarece nu sunt suficient de «evoluata» in calea spirituala incat sa primesc un raspuns direct sau ca aceste lucruri nu depind de el si trebuie sa intrebe divinitatea folosind masa si paharul”, le-a spus procurorilor una dintre fete.

Acest ritual al mesei si paharului presupunea ca Apostolache avea o masa cu litere si indrepta paharul catre aceste litere formand cuvinte care ar fi fost, spunea el, mesajele lui Cehov1. In realitate, relateaza martorele, sub masa era o coala A4 cu ajutorul careia trisa.

"Sub masa respectiva, Sebi tinea hartie A4, pe care scria cuvintele formate din miscarea paharului pe acele litere, si pe care, apoi, le comunica tinerelor. De exemplu, atunci cand Cehov1 ii scria «da-ti viata» acesta le comunica faptul ca a primit acest mesaj, si prin urmare, ele trebuiau sa-l astepte pe el cand iese de la dus, dupa care le lua pe rand si intretineau relatii sexuale, pentru ca fiecare «viata» insemna orgasm”, se arata in una dintre declaratiile aflat in dosarul DIICOT.

Ca sa isi intareasca pozitia si sa reuseasca sa le convinga pe victime de puterile sale, Apostolache folosea informatiile obtinute de racolatoarea principala, poreclita Nusa.

Citeste si:
Premierul Ciucă: Nu există un scenariu sumbru privind asigurarea...
Premierul Ciucă: Nu există un...

”Inculpatul, cunoscand toate informatiile obtinute de Nusa despre acele victime, le spunea acestora diferite chestiuni, ce se refereau la viata lor, spunandu-le ca aceste lucruri ii sunt comunicate de o forta supranaturala care este in permanenta cu el, dar pe care ele inca nu o pot vedea si care se numeste CEHOV, el avand repartizat CEHOV1, despre care spunea ca este insusi Iisus”, se mai arata in actele procurorilor.

Odata ajunse in anturajul inculpatilor, noteaza procurorii, "persoanele racolate sunt sfatuite de acestia sa rupa legaturile cu familia si sa se izoleze de restul semenilor, formandu-si propriul univers in cadrul grupului, implicandu-se inclusiv in suportarea diverselor cheltuieli financiare pe care le presupune traiului in comun”.

Mai mult, arata anchetatorii, tinerele trebuiau sa se abandoneze cu totul, ca fiinte umane, nemaiavand dreptul sa faca absolut nimic fara incuviintarea lui Apostolache, care se recomanda ca "maestrul” in dezvoltarea lor spirituala.

Citeste si:
Macron a anunțat că va avea un „contact direct” cu Putin....
Macron a anunțat că va avea...

”Acesta era cel care le spunea cand si ce sa manance, cand si cate orgasme sa aiba, cand sa se tunda, cati centimetri din par au voie sa taie, ziua si ora exacta cand au voie sa taie parul si unghiile , dar si faptul ca nu voie sa arunce parul taiat (acesta fiind sufletul omului)”, se arata in referat.

Mai multe tinere din judetul Mures, intre care minore, au fost racolate in ultimii opt ani de o secta numita "Cercul”, ele fiind exploatate sexual de catre liderul gruparii, care a fost arestat preventiv in urma unei anchete DIICOT, in timp ce alti membri ai grupului au fost plasati in arest la domiciliu.

Membrii gruparii sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane in forma continuata si trafic de minori in forma continuata, transmite News.ro.

Potrivit DIICOT, liderul spiritual al gruparii se numeste Eusebiu Sebastian Apostolache, iar ceilalti membri cercetati sunt Sinoai Ildiko, Papai Marta, Birtalan Villo si Gothard Veronika.

Citeste si:
Maia, fiica lui Teo, a împlinit 18 ani! Prezentatoarea a transmis...
Maia, fiica lui Teo, a...

Suspectii le-ar fi exploatat pe fete atat sexual, cat si din punct de vedere material, ele "avand obligatia de a aduce toate castigurile sau banii obtinuti de la parintii acestora in locuinta unde erau tinute inchise, sub pretextul cheltuielilor comune cu mancarea”. Din declaratiile date anchetatorilor de catre victime reiese ca acestea primeau mancare doar o data pe zi, macaroane cu branza, iar noaptea, dupa ritualurile sexuale, li se dadea paine cu gem.

Procurorii spun ca una dintre persoanele cercetate, Birtalan Villo, a fost initial victima, ea fiind racolata cand avea 11 – 12 ani, iar Apostolache ”a profitat de putina experienta de viata a acesteia, precum si de labilitatea ei emotional-afectiva, reusind sa-i inoculeze acesteia ideea ca prin intretinerea de relatii sexuale cu el, in calitatea sa de maestru spiritual, avea posibilitatea sa progreseze spiritual”.

Citeste si:
3 replici motivaționale pe care să ți le spui zilnic
Treci printr-o perioadă grea?...

Astfel, liderul gruparii ar fi ajuns sa fie ”perceput ca o divinitate” nu numai de catre minora, ci de catre toate celelalte tinere racolate.

”Ulterior, inculpata Birtalan Villo a dezvoltat o relatie de dependenta totala (mentala, afectiva, sexuala). Coroborat cu lipsa mamei sale din tara, si-a dezvoltat aceasta dependenta de inculpat, ajungand ca din victima minora sa devina racolator pentru alte tinere, ce urmau sa fie prezentate apoi inculpatului”, mai spun procurorii DIICOT.

In urma perchezitiilor au fost identificate si ridicate mai multe sisteme informatice, medii de stocare a datelor informatice, numeroase pietre folosite in cadrul ritualurilor, obiecte sexuale folosite de catre tinerele exploatate la ritualurile de la miezul noptii, pungi in care toate membrele ”Cercului” erau obligate sa-si pastreze parul sau unghiile taiate. A mai fi fost gasita o masa pe care Apostolache ar fi folosit-o la ritualuri.

Tribunalul Mures a dispus arestarea preventiva pe o durata de 30 de zile a liderului sectei, iar Papai Marta si Sinoai Ildiko au fost plasate in arest la domiciliu. In cazul inculpatei Birtalan Villo, s-a dispus masura controlui judiciar pe o durata de 60 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.