Viticultorili din Romania vor introducerea predarii in scoli a unor module de curs in cadrul carora sa li se explice elevilor ce inseamna consumul de vin cu moderatie si beneficiile acestuia, cursuri care s-ar preda deja in multe tari europene.

Directorul general al Organizatiei Nationale Interprofesionale Vitivinicola, Emil Dumitru, a declarat, luni, la Alba Iulia, intr-o conferinta de presa, ca viticultorii romani isi doresc introducerea in programa de predare in scoli a unor module de curs prin care elevilor sa li se explice ce inseamna vinul si cum poate fi consumat cu moderatie.

"Spre deosebire de alte bauturi alcoolice, vinul este un produs care are o anumit particularitata. Noi am avut discutii cu Ministerul Educatiei de a incerca sa explicam consumatorului, si in special consumatorului din categoria de varsta 18 - 25 de ani, ce inseamna consumul moderat de vinuri. Daca nu vom realiza lucrul acesta va spun ca aceasta categorie va fi o pierdem in consum si merge spre consumul de bauturi distilate. Copiii nostri, in loc sa consume vinul cu moderatie si sa le explicam care sunt beneficiile unui consum moderat de vin, se duc intr-o zona de bauturi alcoolice distilate”, a spus Dumitru.

El a adaugat ca statul roman si Ministerul Sanatatii ar fi trebuit sa faca anumite analize si calcule despre ce ar insemna costurile consumului excesiv de alcool si cu cat s-ar reduce in cazul in care consumul cu moderatie ar fi promovat in scoala.

"Vinul, fiind un produs alimentar, in Franta lucrul acesta se face la orele de dirigentie. Sunt module de curs dedicate pentru elevi ca sa inteleaga ce inseamna consumul moderat de vin si beneficiile acestuia”, a mai spus directorul general al ONIV.

El si-a exprimat nemultumirea ca propunerea viticultorilor romani nu a avut ecou la Ministerul Educatiei, precizand ca parteneriatul dintre privat si public este doar la modul declarativ, relateaza News.ro.

Directorul general al Organizatiei Nationale Interprofesionale Vitivinicole, Emil Dumitru, a participat, luni, la deschiderea Concursului National de Vinuri "Strugurele de Aur”, eveniment care se desfasoara in aceasta saptamana la Alba Iulia. In concurs, sunt inscrisi peste 39 de producatori mari de vinuri din intreaga tara si strainatate cu aproape 200 de probe de vinuri albe, rosii, roze, de vinoteca si spumante, impartite in functie de continutul de zahar in: seci, demiseci, demidulci si dulci.

Citeste si:
Care sunt cele mai importante beneficiile ale activităților de...
Care sunt cele mai importante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.