Politistul Marian Godina a postat un nou mesaj dur la adresa conducerii Politiei Romane, dupa ce mai multi sefi au fost indignati de faptul ca si-a permis sa il critice pe fostul ministru de Interne, Petre Toba, scrie aktual24.ro si ziare.com.

"Pentru ca mi-am permis sa las un comentariu pe pagina ministerului la postarea domnului Toba, mi-am pus in cap cativa colegi de pe la IGPR si multi oameni sus pusi care s-au aratat indignati ca mi-am spus parerea si uimiti ca a ajuns un neica nimeni sa critice ditamai ministrul. Eu consider ca "neica nimeni" e omul cel mai potrivit sa critice pentru ca el e cel asupra caruia se resimte activitatea unui superior.

Revenind la comentariul meu, am spus ca eu, ca simplu agent de pe strada, din lista cu realizarile prezentate acolo, nu am simtit nimic. De ce am scris asta aseara si nu am zis nimic pana acum? E simplu: e prima oara cand domnul ministru si-a etalat palmaresul. In alta ordine de idei, cred ca mi-am spus parerea destul de clar atunci cand s-a luat decizia ca deficitul de personal sa fie acoperit prin incadrari directe si puteti gasi textul cu titlul "Apelul bocancilor" pe pagina. Asa ca nu prea mi se aplica zicala "dupa razboi, multi viteji se arata", mai ales ca e foarte probabil ca dl Toba sa revina la conducerea IGPR.

Unul dintre colegi a comentat ca singurul lucru gresit pe care l-a facut dl Toba a fost ca nu i-a lasat pe sefii mei sa ma dea afara. Cu alte cuvinte, ii datorez ministrului faptul ca inca mai am un serviciu.

Intr-adevar am fost invitat de dl Toba la MAI unde am purtat o discutie de aproximativ 15 minute in care mi-a dat unele sfaturi si s-a aratat un om foarte deschis. Ba chiar avea cartea mea pe birou. Nu stiu daca a facut gestul de a ma invita la domnia sa doar asa de fatada sau daca i-a pasat in vreun fel de mine. Cert e ca, desi sunt inca destul de tanar, am vazut prea multe la viata mea ca sa mai cred in Mos Craciun si intotdeauna am luat in calcul ca fiind plauzibila prima varianta

Daca am fost sustinut si datorez cuiva ceva, le datorez miilor de oameni care au semnat petitii si care m-au sustinut fara a avea vreun interes, nu unui ministru care ma invita la domnia sa, abia in momentul in care exista o presiune publica.

Citeste si:
Importanța și etapele procesului de curățare a sistemului de...
Importanța și etapele...

Cat despre voi, cei de prin IGPR, mi-ar placea sa va vad atat de incisivi si in alte situatii.

In opinia mea, Politia Romana este o institutie care se lasa terfelita fara ca vreun sef sa o apere dintr-o pozitie oficiala. Mi-ar fi placut sa vad un sef mare din Politie, iesind public pentru a condamna vehement gestul acelui deputat care, batjocorind limba romana, a jignit mii de politisti si o intreaga institutie. Dar cine ar fi avut un asemenea curaj, cand cel mai simplu e sa iti vezi de treaba ta si functia cu salariul aferent sa mearga?

Cand acea doamna a fost incatusata pentru ca asa prevedea legea, de ce nu a iesit public un sef care sa spuna ferm ca ai lui subalterni au actionat corect? Simplu! De ce sa se complice si sa isi asume un lucru pentru care si-ar fi luat si multe injuraturi?

De ce trebuie sa dau aproape zilnic de cate unul care citeste pe net ca trebuie sa ii arat ordin de serviciu si alte zeci de baliverne si sa duc munca de lamurire cu el? Pentru ca, inca o data, niciun oficial din Politie nu isi asuma sa explice clar cetatenilor ce drepturi si obligatii au.

Citeste si:
Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română
Mario Iorgulescu a fost dat...

In cazul accidentului cu autor necunoscut, dupa ce autorul a fost identificat cu sprijinul cetatenilor de pe Facebook, nu am auzit un multumesc din partea institutiei. Nu trebuia sa-mi multumeasca mie, ci cetatenilor care ne-au acordat tot sprijinul. Nimic. Pagina oficiala de fb a Politiei Romane parea din alt film in acele momente. In timp ce sute de politisti si mii de civili din toata tara distribuiau postarea cu fotografiile acelei masini, pe pagina Politiei erau postate poze cu caini, dragute de altfel, dar in totala neconcordanta cu momentul.

Tot Politia Romana mi-a propus cu mult timp in urma sa colaborez cu revista lor, unde sa am o rubrica. Propunerea a fost tot in acele momente de presiune publica, dar chiar am crezut-o. Am realizat mai apoi ca fusese doar o galusca pe care trebuia sa o inghit si care sa-mi tina gura inchisa, pentru ca nimeni nu a mai pomenit ceva despre acest subiect.

Citeste si:
„Se caută angajați, ofer recompensă”. Lucrătorii unei fabrici din...
„Se caută angajați, ofer...

Mi s-a propus sa lucrez in cadrul IGPR, la Directia de Relatii Publice. Nu stiu cati dintre cei care ma critica ar fi refuzat un post acolo. Eu am refuzat. Am ales sa raman politist rutier, sa lucrez pe strada, in 3 schimburi, iarna sau vara. Nu ma vait, e alegerea mea si nu ma tine nimeni cu forta, ba chiar ar fi multi care s-ar bucura daca as pleca.

Stiam ca acea oferta e un fel de "mita" din seria "cel mai repede scapi de un dusman, imprietenindu-te cu el". Nu eu sunt cel care i-am considerat pe ei dusmani, ci invers. Toti jurnalistii care au incercat sa dea de mine prin intermediul IGPR mi-au spus ca s-au lovit acolo de o atitudine potrivnica. Unui jurnalist de la Praga, de la Europa Libera, i-a fost inchis telefonul in nas, spunandu-i-se pe un ton iritat ca Politia Romana nu e interesata de ce face dl Godina. Omul ma intreba uimit de ce au acei oameni atitudinea aia cand aud de mine, in loc sa ma foloseasca la maxim in beneficiul institutiei. N-am stiut ce sa ii raspund.

Citeste si:
Dezbatere intensă pe Internet după reacția polițistului Marian...
Dezbatere intensă pe Internet...

Ca tot mi se spune ca am devenit arogant, o sa las modestia si o sa spun ca in oricare alta tara, un politist care ar fi aparut pe prima pagina din "The Wall Street Journal", si prezentat acolo intr-un mod pozitiv, ar fi primit macar un telefon de la seful Politiei respectivei tari. Eu n-am vorbit in viata mea cu seful Politiei Romane si nici nu l-am vazut vreodata. Cineva de la IGPR mi-a sugerat, ironic, sa ma inscriu in audienta daca imi doresc asta.
Nu mi-am dorit niciodata sa fiu recompensat, medaliat, avansat, dar consider ca in locul acestei atitudini reticente, pentru faptul ca mi-am asumat intotdeauna toate criticile atunci cand am luat apararea acestei institutii, as fi meritat un simplu multumesc.

Daca mai banuia careva ca sunt de fapt o creatie a Politiei Romane menita sa-i spele imaginea, sper ca acum s-a lamurit.
Celor din conducerea IGPR le transmit ca generatiile politistilor vesnic obedienti, care in afara de a saluta militareste si a spune 'Am inteles, sefu', sa traiti!' nu aveau curaj sa spuna altceva, au cam apus", a scris Godina pe pagina de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.