Social 30 August 2016 14:15
Pe o piata a muncii extrem de competitiva este din ce in ce mai greu sa te faci remarcat daca nu ai calitatile necesare. La ele se mai adauga flexibilitatea, viziunea si, nu in ultimul rand, capacitatea de a tine pasul cu tehnologia. Cand iti lipsesc aceste lucruri, pare un chin sa te trezesti ca sa mergi la munca. Pentru ca iti este foarte greu. Iti spunem, insa, cum poti ajunge printre cei mai buni in domeniul tau, astfel incat mersul la munca sa se transforme intr-o placere:

1. Perfectionarea permanenta este cheia succesului

Chiar daca ai terminat facultatea ca sef de promotie, acest lucru nu iti garanteaza ca vei avea succes la viitoarele tale joburi, dintr-un motiv extrem de simplu: ceea ce inveti tu in facultate are destul de rar relevanta atunci cand incepi sa lucrezi. Desigur, baza o ai din scoala, tot acolo inveti si unde sa cauti atunci cand ai nevoie de informatii suplimentare, dar, de la un punct, aceste lucruri nu mai sunt suficiente. Secretul pentru a fi cel mai bun in domeniul tau este sa continui sa inveti si dupa ce ai iesit de pe bancile facultatii. Mergi la cursuri de perfectionare, citeste tot ce este nou in domeniul tau, participa la conferinte pe teme de interes pentru tine. Nu ai foarte multi bani de dat pe cursuri? Nu-i nimic, pe site-uri precum coursera.org gasesti mii se cursuri online, tinute de profesori de la universitati celebre din intreaga lume. Daca nu ai nevoie de certificarea cunostintelor, cursurile sunt gratuite. Daca dupa ce le faci iti foloseste sa ai si o diploma, suma pe care o platesti este oricum de cateva zeci de ori mai mica decat daca ai face acele cursuri la universitatile cu pricina.

2. Imprieteneste-te cu tehnologia

In secolul vitezei este esential sa ai la dispozitie tot ce este mai nou in materie de tehnologie. Laptopul tau este mai vechi de un an? Computerul pe care il ai acasa are un procesor prea lent? Aceste lucruri pot constitui un adevarat handicap in era tehnologiei. Tot ce ai de facut este sa le schimbi. Ti se pare ca nu-ti permiti, pentru ca un laptop bun costa o avere? Avem un pont pentru tine: cumpara unul second hand. Pe site-uri precum acesta vei gasi laptopuri performante si la jumatate de pret fata de cele pe care le gasesti in alte magazine. Si nu trebuie sa iti faci griji, daca sunt second hand nu inseamna ca sufera la nivelul calitatii: vei primi garantie si vei avea posibilitatea sa le returnezi daca nu esti multumit.

3. Nu te plafona

Stai la un job pana cand esti convins ca nu mai ai ce invata acolo si apoi cauta o alta provocare. Asigura-te ca profiti de orice ocazie pentru a te perfectiona si a creste si nu ezita sa accepti alte provocari imediat ce vei fi gata pentru ele. Nu are sens sa iti pierzi ani buni intr-un loc unde rutina si blazarea au devenit cuvinte de ordine. O modalitatea sigura de a ajunge cel mai bun in domeniul tau de activitate este de a fi capabil sa iti indeplinesti sarcinile de serviciu cat mai rapid si mai eficient, iar acest lucru nu se poate intampla decat daca nivelul tau de performanta este unul ridicat.

4. Gaseste-ti un mentor

Intodeauna este de preferat sa ai o persoana de la care sa ai permanent de invatat si care sa te motiveze sa ajungi cel mai bun in domeniul tau. Fie ca este vorba despre un profesor, un manager execelent sau, de ce nu, chiar un coleg foarte inteligent si bine pregatit, este important sa ai in viata ta profesionala un om care sa te inspire. Pe langa faptul ca vei avea un model pe care te vei stradui sa il egalezi, ceea ce te va face sa tinzi mereu catre perfectiune in domeniul tau de activitate, vei avea si un ajutor atunci cand ve simti ca ai ajuns intr-un punct mort al carierei tale.

Sursa foto: shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.