Social 10 August 2016 09:09
Barbatii care au incercat sa le vanda arme jurnalistilor de la Sky News au fost ridicati de procurorii DIICOT, miercuri, in urma unor perchezitii in judetele Mures si Bistrita-Nasaud, urmand sa fie audiati.

Barbatii care au incercat sa le vanda arme jurnalistilor de la Sky News au fost ridicati de procurorii DIICOT, miercuri, in urma unor perchezitii in judetele Mures si Bistrita-Nasaud, urmand sa fie audiati.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au inceput urmarirea penala pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa materialul difuzat de jurnalistii britanici de la Sky News, iar miercuri au facut sapte perchezitii, in judetele Mures si Bistrita-Nasaud.

Patru persoane care apar in materialul jurnalistilor Sky News urmeaza sa fie duse, din Targu Mures, la sediul DIICOT central din Bucuresti pentru a fi audiate.

Barbatul care a intermediat intalnirea cu jurnalistii de la Sky News este deja audiat la DIICOT, sursele judiciare precizand ca acesta ar fi recunoscut faptele.

Anchetatorii au gasit toate armele filmate in reportajul jurnalistilor Sky News, acestea fiind arme de vanatoare.

Procurorii au date ca jurnalistii englezi stiau ca este o inscenare si i-au platit pe romani sa se lase filmati.

Procurorul-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, luni, intrebat despre imaginile transmise de jurnalistii britanici, ca nu este exclusa o tentativa de discreditare, pentru ca, din ce a vazut, ca nespecialist, poate sa spuna ca acele arme nu erau de razboi, ci de vanatoare, iar filmarea unor traficanti pare greu de crezut.

“Este de invidiat norocul unor jurnalisti care filmeaza cu camera in fata trei traficanti mascati, despre care spun ca le-au preluat telefoanele si le-au incuiat in masina, desi nu aveau semnal acolo”, a precizat Horodniceanu.

Ulterior, Politia Romana a anuntat ca armele din imaginile prezentate de jurnalistii de la Sky News sunt de vanatoare si pot fi detinute legal in tara noastra de catre vanatori, colectionari, precum si de personalul silvic.

Citeste si:
Armata israeliană susține că a găsit arme în spitalul Al-Shifa din...
Armata israeliană susține că...

Televiziunea britanica Sky News a transmis sambata o ancheta jurnalistica despre care a spus ca a fost filmata in Romania, realizata de jurnalistul Stuart Ramsay, in care presupusi traficanti le prezinta jurnalistilor arme pe cere ar fi intentionat sa le vanda.

"Nu exista nici un subterfugiu. Stiau ca suntem o organizatie de presa care vrea sa ilustreze ca obtinerea unei arme este relativ usoara si credeau ca le vom cumpara (…). Ideea este ca nu le pasa cine suntem, atat timp cat eram dispusi sa platim. Pe parcursul intalnirii, au spus clar ca vor vinde oricui: spargator de banci, criminal in masa sau terorist, nu facea nicio distinctie”, au scris jurnalistii de la Sky News.

Acestia sustin ca s-au intalnit cu traficantii pe o sosea, dupa care i-au urmat intr-o padure unde nu era semnal de la telefon, inainte de a opri pe o pajiste. Doi barbati le-au cerut apoi jurnalistilor sa coboare, i-au perchezitionat, le-au verificat echipamentele si le-au incuiat telefoanele mobile in masina, luandu-le cheia. Au deschis apoi portbagajul lor, aratandu-le ce tipuri de arme au de vanzare. Membrii bandei le-au dat apoi asigurari reporterilor ca pot oferi mii de astfel de arme, dar si munitie pentru ele, transmite News.ro.

Citeste si:
Presa internationala scrie despre dezastrul lasat de furtunile din...
Presa internationala scrie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.