Social 21 Iulie 2016 12:30
Cancerul de piele se manifesta la vedere dar deseori este ignorat, romanii ajungand in cabinetul medicului dermatolog in faze avansate.

Carcinomul, cel mai frecvent tip de cancer de piele este cauzat in peste 90% dintre cazuri de expunerea la soare si, depistat la timp, poate fi tratat. Fundatia Dr. Leventer pentru Sanatatea Pielii atentioneaza cu privire la riscurile la care ne expunem atunci cand ignoram sanatatea pielii si vizitele regulate la dermatolog.

Conform studiului dezvoltat de Fundatia Dr. Leventer si Millward Brown pe un esantion reprezentativ la nivel national, doar 20% dintre romani merg la dermatolog regulat (o data pe an). Acelasi studiu arata totusi ca peste 80% dintre romani stiu ca vizitele la dermatolog, alaturi de utilizarea fotoprotectiei, sunt printre cele mai importante metode de preventie impotriva cancerului.

„Trebuie sa facem o punte peste aceasta prapastie intre ceea ce stim ca trebuie sa facem si ceea ce facem in realitate. Arsurile repetate, chiar daca au fost in copilarie, cresc riscul de a dezvolta cancer de piele de tip carcinom pe durata vietii iar monitorizarea sanatatii pielii este extrem de importanta. Atentionam romanii sa puna in aplicare metodele de preventie, sa fie atenti la pielea lor si sa mearga regulat la dermatolog pentru a-si pastra sanatatea”, a declarat Mihaela Leventer, Presedintele Fundatiei Dr. Leventer pentru Sanatatea Pielii.

Ce urmarim atunci cand verificam sanatatea pielii?

Sub aparenta benigna, o buba care vine si nu trece de la sine poate sa aduca probleme serioase.
Fundatia Dr. Leventer pentru Sanatatea Pielii alaturi de partenerii sai, Societatea Romana de Dermatolgie, Blade&Light, Eau Thermale Avene si Banca Transilvania lanseaza ghidul Citeste Pielea, download la www.canceruldepiele.ro/citestepielea, care prezinta informatii utile pentru detectia timpurie a cancerului de piele.

7 semne de alarma in detectia carcinomului – cel mai frecvent cancer de piele

  • Este o leziune persistenta?
  • Este o leziune care creste silentios – fara durere, fara mancarime?
  • Se ulcereaza? Se raneste usor? Sangereaza?
  • Se afla pe o zona expusa la soare, la lumina?
  • Arata ca un cos, un nodulet, o ulceratie sau
  • Este o pata negricioasa, care seamana cu o alunita, dar a crescut in cateva luni?
  • Persoana a petrecut mult timp in aer liber?

Potrivit unui comunicat remis 9am, daca unul sau mai multe semne sunt pozitive, consultul este vital, la fel si urmarirea evolutiei, care se face non-traumatic, cu ajutorul dermatoscopiei computerizate.
Citeste si:
Miss Universe 1993, Dayanara Torres, diagnosticata cu cancer de...
Miss Universe 1993, Dayanara...

Fundatia Dr. Leventer pentru Sanatatea Pielii recomanda tuturor sa se fereasca de expunerea prelungita la soare, sa utilizeze creme de protectie si sa fie atenti, in permanenta, la sanatatea pielii lor si a familiei. Orice leziune care nu se
vindeca trebuie verificata printr-un control dermatologic, fiind astfel tratata la timp.

Pentru mai multe informatii despre cancerul de piele, va invitam sa accesati: www.canceruldepiele.ro/citestepielea

Rezultatele prezentate sunt bazate pe un studiu cantitativ la nivel national cu un esantion de 1.199 persoane cu varste intre 18-65 ani, realizat de Millward Brown Romania in luna martie 2016. Studiul a fost realizat prin metodologia CATI (interviuri telefonice asistate de calculator), iar rezultatele au o eroare maxima de esantionare de +/- 2,83% la un nivel de incredere de 95%.

Citeste si:
Alege șamponul potrivit pentru părul tău
Alege șamponul potrivit...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.