Social 22 Iunie 2016 16:00
Orasele din provincie sunt tot mai deschise proiectelor de reamenajare a zonelor publice, autoritatile locale alocand in acest sens mai multe resurse decat in anii anteriori, potrivit Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton. Astfel, tinand cont de proiectele realizate sau pentru care a inaintat oferte, compania a realizat un top al celor mai active orase la capitolul investitiilor in infrastructura urbana.

Astfel, potrivit comenzilor inregistrate de Symmetrica, orasele din provincie in care anul acesta s-au derulat cele mai multe proiecte de amenajare a zonelor publice sunt Bacau, Baia Mare, Bistrita, Comanesti, Iasi, Pitesti, Ploiesti, Suceava si Vaslui.

„Daca discutam de infrastructura rutiera si pietonala, cele mai multe proiecte urbane sunt axate pe reparatii si intretinere de strazi si trotuare. Aceasta directie este data pe de o parte de nesitatile de renovare in ceea ce priveste infrastructura locala si, pe de alta parte, de posibilitatea de accesare a fondurilor comunitare. Refacerea zonelor istorice, a pietelor pietonale si a parcurilor reprezinta alte investitii ce ocupa un volum important in lucrarile ce se executa in zonele urbane”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

In ceea ce priveste tipurile de amenajari, proiecte mari, de anvergura, au fost derulate in Bacau, Comanesti, Pitesti, Suceava si Vaslui, celelalte orase din top – Baia Mare, Bistrita, Ploiesti, Iasi – concentrandu-se mai degraba pe mai multe proiecte in paralel, de dimeniuni mai mici.

Potrivit unui comunicat remis 9am, in primele orase din top, Bacau, Comanesti, Suceava, Pitesti si Vaslui, Symmetrica a livrat in total 179.000 mp de pavele si 149.000 ml de borduri, pentru proiecte precum reabilitarea infrastructurii urbane, a strazilor trotuarelor si parcarilor sau platforme ecologice de colectare a resturilor menajere.

Numarul de comenzi in sectorul public, in crestere

Proiectele publice au reprezentat 60% din business-ul total realizat de Symmetrica anul trecut, procent valabil si pentru intreaga piata locala de pavele si borduri, care a inregistrat o crestere a segmentului public. Aceasta crestere este datorata in mare parte absorbtiei tot mai bune a fondurilor europene, un element-cheie care contribuie la derularea mult mai rapida a lucrarilor decat in anii trecuti, potrivit reprezentantilor Symmetrica.

Citeste si:
Descoperă Belgia prin orașele sale medievale. Informații și detalii...
Descoperă Belgia prin orașele...

”Pe langa cresterea gradului de absorbtie a fondurilor comunitare, numarul tot mai mare de proiecte publice de reamenajare urbana este determinat intr-o masura semnificativa de increderea crescuta in acest tip de produs, care si-a dovedit in ultimii ani si in tara noastra eficacitatea. Pe langa aspectul estetic care confera localitatii un aer modern, un trotuar realizat din pavele are o durata de viata de doua ori mai mare decat unul din asfalt sau beton, ajungand sa reziste 20 de ani. Astfel, este cea mai potrivita varianta pentru tari ca Romania, supuse variatiilor foarte mari de temperatura”, a mai spus Sebastian Bobu.

Pentru anul in curs, reprezentantul companiei estimeaza o crestere de cateva procente a intregii piete de pavele si borduri, care anul trecut s-a situat la 85 de milioane de euro si un volum de cca. 16 milioane de metri de produse.

Citeste si:
VIDEO Inundații la metroul în Paris, după ce a plouat torențial o oră
VIDEO Inundații la metroul și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.