Social 30 Mai 2016 12:53
Vaccinul hexavalent este in deplina concordanta cu legislatia locala si europeana si indiferent de tarile sale de destinatie, are ca tara de origine Franta, informeaza, luni, compania de medicamente Sanofi Pasteur.

"In contextul discutiilor recente referitoare la vaccinul hexavalent distribuit in Programul National de Imunizare din Romania, Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a companiei Sanofi, reconfirma faptul ca vaccinurile pe care le produce sunt sigure si eficiente, indeplinind toate normele de siguranta",se spune in comunicatul transmis de Sanofi Pasteur.

Potrivit companiei, "vaccinul hexavalent produs de catre Sanofi Pasteur, indiferent sub care dintre cele trei denumiri este comercializat – Hexaxim, Hexyon si Hexacima – este in deplina concordanta cu legislatia locala si europeana si a fost prezentat autoritatilor romane cu toata documentatia si toate certificarile de calitate necesare".

De asemenea "vaccinul hexavalent, indiferent de marcile comerciale sub care este vandut – Hexaxim, Hexyon si Hexacima - sau tarile sale de destinatie, are ca tara de origine Franta",se mai spune in comunicat.

Precizarile vin in contextul in care in presa au aparut informatii referitoare la o posibila legatura dintre vaccin si cazurile de sindrom hemolitic-uremic inregistrate in judetul Arges.

Totodata in comunicat se mai precizeaza ca din cauza contrangerilor care xista la nivel global in ceea ce priveste acest vaccin, "Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a aprobat distribuirea vaccinului Hexaxim in Romania pentru a evita pe cat posibil intreruperi in aprovizionarea cu Hexacima".

"Aceasta este o practica obisnuita care permite autoritatilor suprastatale si nationale din domeniul sanatatii sa gestioneze stocurile globale de vaccinuri, asigurandu-se ca vaccinurile pot fi redistribuite, in anumite cazuri de urgenta, catre cei care au cea mai mare nevoie de ele. In acest caz particular, decizia de a autoriza utilizarea Hexaxim in Romania a fost luata sub indrumarea si aprobarea autoritatilor nationale de sanatate", se mai spune in comunicatul de presa.

Citeste si:
Una din trei persoane din UE refuză să se vaccineze anti-COVID-19
Una din trei persoane din...

Intr-un raport al Corpului de Control al premierului prezentat miercuri se arata ca ''mare parte dintre copii internati, in perioada 18.01.2016 - 11.02.2016 la spitalele din judetul Arges si, ulterior, la Spitalul de Urgenta pentru Copii Maria Sklodowska Curie si la Institutul National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals au prezentat in antecedente multiple internari pentru patologie digestiva si respiratorie, precum si anemie carentiala si rahitism, fapt ce denota o imunitate scazuta a organismului acestor copii'', iar ''unora dintre copiii din judetul Arges diagnosticati cu afectiuni grave ale aparatului digestiv si internati la Spitalul de Urgenta pentru Copii Maria Sklodowska Curie li s-a administrat vaccin hexavalent/pentavalent, furnizat de Ministerul Sanatatii prin Directia de Sanatate Publica Arges, dupa cum urmeaza: vaccinul hexacima a fost administrat, in perioada 17.09.2014 - 23.11.2015, unui numar de 13 copii; vaccinul infanrix a fost administrat, in perioada 18.02.2015 - 09.06.2015, unui numar de 3 copii; vaccinul pentaxim a fost administrat, in perioada 18.02.2015 - 18.06.2015, unui numar de 2 copii''.

Citeste si:
Dancila: Sunt increzatoare ca anul 2019 poate fi un an al...
Dancila: Sunt increzatoare ca...

Astfel, corpul de control a verificat si achizitia de catre Ministerul Sanatatii, pentru realizarea campaniilor de vaccinare a copiilor, a unor doze de vaccin hexavalent avand ambalaj slovac, bulgar si kazah (destinat pentru piata din Kazahstan, non-europeana), constatand ca desi Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale a comunicat Ministerului Sanatatii faptul ca vaccinul HEXAXIM, destinat pietei din Kazahstan, este un ''medicament neautorizat de punere pe piata", care detine numai o opinie stiintifica pozitiva din partea Agentiei Europene pentru Medicamente, prin Autorizatia pentru furnizarea de medicamente pentru nevoi speciale conform art. 703 alin. (2) din Legea 95/2006 nr. 185/30.12.2015, cu valabilitate de un an, societatea Polisano S.R.L. a fost autorizata sa distribuie 107.300 doze x 0,5 ml din vaccinul HEXAXIM, precizeaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Politia europeana pentru frontiere, operationala din vara
Politia europeana pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.