Social 17 Mai 2016 11:24
ANAF a publicat, luni, lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restante fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, primii zece datornici la stat persoane fizice avand fiecare obligatii fiscale restante intre 12 milioane lei si 232 de milioane de lei.

Din total, ANAF poate recupera la aceasta data cca. 2,3 miliarde lei. Situatia juridica a restului de creante de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fara bunuri sau venituri urmaribile, existenta unor hotarari judecatoresti de suspendare a executarii silite, etc) opreste ANAF de la initierea sau continuarea masurilor de executare silita.

Pe primul loc este Sorin Robert Negoita, primarul sectorului 3 al Capitalei si candidat, cu obligatii fiscale necontestate de 232 milioane lei, urmat de Florin Mateiu din orasul Victoria cu obligatii fiscale de 94 milioane de lei, insa contestate. George Becali are datorii la stat de 3,9 milioane de lei pe care le-a contestat, Silviu Prigoana are obligatii de 3,9 milioane lei, informeaza MEDIAFAX.

Omul de afaceri Daniel Guzu figureaza cu datorii de 2 milioane lei, contestate integral. Cristian Tantareanu are si el 2,7 milioane de lei obligatii fiscale necontestate. Intreaga lista poate fi consultata pe site-ul ANAF.

Sunt publicate restantele din obligatiile fiscale pentru care s-a implinit scadenta sau termenul de plata, precum si diferentele de obligatii fiscale principale si accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar daca pentru acestea nu s-a implinit termenul de plata.

ANAF anuntase ca va publica listele la inceputul lunii mai, dar a amanat publicarea pe motiv ca in saptamana 25 - 29 aprilie a crescut foarte mult numarul contribuabililor care au decis sa iti stinga datoriile sau sa isi clarifice situatia fiscala.

ANAF a publicat, in 3 mai, listele cu contribuabilii mijlocii si mari cu datorii neplatite la stat, iar in 11 mai, a publicat o noua lista cu datornici la bugetul de stat si la celelalte bugete publice, care cuprinde 144.829 de contribuabili mici si institutii publice cu restante mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, valoarea datoriilor neplatite fiind de 77,1 miliarde lei (17,2 miliarde euro), din care 81% sunt considerate nerecuperabile de catre Fisc.

Citeste si:
Cum gestionezi datoriile afacerii tale într-un mod inteligent
Cum gestionezi datoriile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.