Social 16 Mai 2016 15:50
Conform unui studiu recent, la care au participat 25 de adulti in varsta de aproximativ 55 de ani, care aveau probleme in gandire si cu memoria, yoga nu ajuta doar corpul, ci si mintea, noteaza Descopera.

Participantii au fost inscrisi aleatoriu sa urmeze un curs de trei luni de yoga si tratament medical sau sa practice exercitii de memorie. La sfarsitul studiului, cele doua grupuri au observat imbunatatiri similare in memoria verbala, tip de memorie folosit la retinerea numelor sau listelor de cuvinte.

Cei care au practicat yoga, insa, au avut imbunatatiri si in memoria spatiala, tip de memorie folosit la retinerea de locatii si drumuri. De asemenea, grupul care a practicat yoga a simtit reducerea depresiei si anxietatii, scrie MEDIAFAX.

„Istoric vorbind, yoga a fost considerata benefica in procesul imbatranirii”
, afirma Harris Eyre, doctorand la Universitatea Adelaide din Australia.

„Am convertit inteligenta istorica intr-o recomandare buna a medicilor pentru pacienti”, spune Eyre, care a realizat studiul cu ajutorul cercetatorilor de la Universitatea din California, Los Angeles.

Antrenamentul yoga implica un curs saptamanal de Kudalini, care se bazeaza pe exercitii de respiratie, meditatie, miscari ale mainilor si vizualizarea luminii. Participantilor acestui grup li s-a spus sa practice Kirtan Kriya acasa timp de 20 de minute in fiecare zi, scrie Descopera.

Grupul cu exercitiile de memorie a participat la sesiuni saptamanale, pentru antrenarea memoriei si a invatat cum sa asocieze anumite imagini sau cuvinte cu fetele si numele unor oameni, ca sa le retina mai usor.

Ambele grupuri au aratat progrese in activitatea cerebrala, ceea ce rezulta o imbunatatire a memoriei. In orice caz, pentru ca studiul a fost mic, e nevoie de mai multe cercetari in grupuri mai mari pentru a se confirma descoperirile cercetatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.