Intre aprilie-septembrie 2016, prin proiectul Open Lab lansat cu ocazia candidaturii Bucurestiului la titlul de Capitala Europeana a Culturii, bucurestenii sunt provocati sa devina participanti activi la viata orasului, prin proiecte culturale experimentale, pentru a testa potentialul creativ al urbei.

Timp de sase luni, echipa Bucuresti 2021 isi propune sa testeze potentialul creativ al Bucurestiului, concentrandu-se pe proiecte care au un aport pozitiv la viata orasului prin colaborari transdisciplinare, schitand felul in care acesta s-ar putea transforma daca ar deveni Capitala Europeana a Culturii in 2021. Astfel, programul Open Lab incearca sa contribuie la implicarea cat mai multor comunitati din oras in experimente creative si sa raspunda nevoii de dezvoltare a capacitatii producatorilor autohtoni prin schimburi de experienta si conectarea la retele internationale. In acelasi timp, Open Lab sprijina transformarea spatiilor sub-utilizate din Bucuresti in locuri pentru comunitate, informeaza MEDIAFAX.

Programul sub care Bucurestiul devine un laborator de cultura urbana se ghideaza dupa urmatoarele principii: colaborare in creatie, co-participare, digitalizare. Dialogul cu locuitorii Bucurestiului este deschis prin procese colective, promovarea initiativelor transdisciplinare, descentralizarea culturii in oras si folosirea de structuri mobile, temporare.

Open Lab inseamna proiecte in care bucurestenii sunt incurajati sa participe activ, explorarea povestilor urbane, din cartiere, care alcatuiesc identitatea orasului, dar si sustinere financiara pentru proiecte initiate de bucuresteni. Programul functioneaza cu mai multe instrumente:

Activator de public creator - o serie de evenimente in Hanul Gabroveni dar si in spatii noi in cartiere, proiecte la firul ierbii si co-productii prin care bucurestenii devin creatori de cultura, nu doar consumatori.

Accelerator de idei - Instrument de consolidare si conectare a ideilor propuse de artisti, urbanisti, cercetatori, sociologi si oricine isi doreste un oras mai bun. Acceleratorul. va oferi indrumare si posibilitati de colaborare pentru dezvoltarea de proiecte ce propun noi perspective si moduri de actiune, cu impact pe termen lung, pentru viitorul Bucurestiului.

Citeste si:
R,Moda și conduita la evenimentele ecvestre!
R,Moda și conduita la...

In urma apelului public, intre 5 si 10 idei vor fi dezvoltate si produse pana la sfarsitul lunii septembrie, avand fiecare un buget maxim alocat de 10.000 Euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.