Sute de oameni din localitatea argeseana Oarja au iesit, duminica, pe DJ 503-drumul care leaga Oarja de autostrada Bucuresti Pitesti si au plantat lalele in gropile din asfalt, nemultumiti fiind de faptul ca drumarii au decopertat strada si au lasat-o nesemnalizata.

Aproximativ trei sute de persoane din localitatea Oarja au protestat, duminica, intr-un mod inedit. Pentru ca drumul judetean care tranziteaza localitatea este decopertat de cateva saptamani, iar lucrarile de asfaltarile intarzie sa fie efectuate, oamenii au plantat flori pe mijlocul strazii, pentru a le atrage atentia autoritatilor asupra situatiei.

"Stam la 10 minute de Pitesti si de 25 de ani ei isi bat joc de noi. Plombeaza drumul iarna, ca sa se strice primavara. Am pus lalele, ca tot n-au semnalizat ei gropile", a declarat unul dintre protestatari.

"Lalelele sunt un mod de protest la situatia dezastruoasa a drumului. Eu daca blochez drumul, sunt amendat. Ei, daca au decopertat asfaltul si ne-au lasat asa, nu patesc nimic. Nu exista nici macar semnalizare. Nu se poate asa ceva. Drumul asta e un real pericol, atat pentru masini cat si pentru cetateni", a adaugat un alt protestatar din Oarja.

Soferii spun ca ajung tot mai des cu masinile in service.

"Suntem suparati ca in comuna noastra, de 25 de ani, nu s-a facut mare lucru. Toti promit, in campanii electorale, ca ne asfalteaza strada. Uitati-va cum se prezinta situatia drumului dintr-o comuna aflata foarte aproape de Pitesti. E un drum judetean. Ne-a rupt masinile. Eu am una mai joasa. S-au dus pivotii. Totul, pe cheltuiala noastra",a declarat unul dintre soferii nemultumiti.

Drumul judetean 503 a devenit un real pericol nu doar pentru localnici, ci si pentru cei care il tranziteaza.

"Cea mai mare suparare a noastra este ca acest drum judetean nu este nici semnalizat ca se lucreaza pe el, nici anuntate aceste lucrari. Cetatenilor comunei le este frica sa nu stam ca acum 4 ani cu gropile neplombate o luna si jumatate. Deja sunt cateva saptamani de cand drumul e asa. Au inceput sa vina la Primarie si cetateni din alte localitati, sa ne aduca la cunostinta ce se intampla pe raza comunei noastre. E foarte periculos. Fiind drum judetean, ne depaseste situatia. Nu sta in atributiile Consiliului Local si a Primariei Oarja. Totul tine de judet, de cei de la Consiliul Judetean , Drumuri Judetene. Ei sunt in masura sa semnalizeze si sa anunte cetatenii. Oamenii nu sunt de rea credinta. Au venit azi aici in mod pasnic. Ei trag un semnal de alarma ca in ultimii 25 de ani de zile drumul acesta nu este decat o data la 4 ani plombat cu lopata, pe ici pe colo", a declarat, duminica, primarul localitatii Oarja, Constantin Balea.

Citeste si:
„Autostrada electrică” a Moldovei: Un retur Suceava-București, de...
„Autostrada electrică” a...

Dorin Marasoiu, vicepresedintele Consiliului Judetean Arges, sustine ca nu stia despre situatia strazii decopertate si lasata nesemnalizata, relateaza MEDIAFAX.

"Da, semnalizarea unui drum aflat in lucru trebuia facuta de constructor. O sa ma interesez despe aceste lucrari", a declarat Dorin Marasoiu, vicepresedintele Consiliului Judetean Arges.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.