Social 10 Martie 2016 13:30
Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat joi ca nimeni nu va scapa nepedepsit ca urmare a deciziei CCR privind interceptarile, adaugand ca ''acuma am aflat si noi cine era organul acesta specializat al statului care facea interceptarile''.

''Nimeni din cei care au facut fapte penale nu va scapa de pedeapsa datorita acestei decizii. Ce a fost pana la data deciziei ramane bun facut. Ce va fi de la decizie incolo este altceva. Si de la decizie incolo nu se schimba lumea, nu se darama lumea. Urmarirea penala se va face de cei care trebuie sa faca urmarirea penala, adica procurorii si politia judiciara. Noi n-am facut nimic dezastruos in decizia aceasta. Am inlaturat de acolo 2-3 cuvinte - «si alte organe specializate ale statului» pentru ca nu se intelegea nimic. Acuma am aflat si noi cine era organul acesta specializat al statului care facea interceptarile'', a declarat Zegrean.

''Numai cel care in dosarul caruia s-a pronuntat decizia poate sa faca revizuire sau cei care aveau deja invocata o exceptie de neconstitutionalitate, restul nu mai pot sa faca'', a mai explicat el.

Curtea Constitutionala a Romaniei a motivat decizia legata de interzicerea Serviciul Roman de Informatii sa desfasoare activitati de supraveghere tehnica sustinand ca serviciul nu are atributii de cercetare penala, scrie MEDIAFAX.

Judecatorii Curtii Constitutionale au stabilit ca articolul 142, alineatul 1, din Codul de Procedura Penala referitor la punerea in executare a mandatului, este neconstitutional. Articolul respectiv arata ca „procurorul pune in executare supravegherea tehnica ori poate dispune ca aceasta sa fie efectuata de organul de cercetare penala sau de lucratori specializati din cadrul politiei ori de alte organe specializate ale statului”, CCR stabilind ca sintagma „ori de alte organe specializate ale statului” nu respecta Constitutia si este neclara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.