Atunci cand vor sa se mute intr-o noua locuinta, multi romani fac o serie de greseli care ii costa mii de euro sau care ii determina sa regrete in cel mai scurt timp deciziile luate.

Daca ai facut rost de bani sau daca esti sigur ca banca iti va aproba creditul de care ai nevoie, trebuie sa te gandesti temeinic la cateva aspecte esentiale daca iti doresti o noua locuinta. In caz contrar, investitia ta s-ar putea transforma intr-o mare greseala care te-ar putea costa cateva mii se euro.

Iata care sunt cele mai mari greseli pe care aproape toata lumea le face atunci cand isi cumpara o noua locuinta:

1. Aleg o locuinta intr-un bloc vechi

Multi romani aleg o locuinta intr-un bloc vechi, deoarece acestea par mai accesibile ca pret si le permit sa treaca, de exemplu, de la doua la trei camere, deci sa beneficieze de un spatiu mai generos. Cu toate acestea, apartamentele vechi isi pierd, de la an la an, valoarea de piata. Un apartament nou sau o casa construita recent isi va pastra valoarea pentru o perioada de cel putin 20 de ani. Poti privi achizitia unei case si ca pe o investitie, deoarece suntem siguri ca nu iti doresti ca locuinta ta sa se devalorizeze precum un automobil. In plus, nu uita de cutremure. Fizica si statisticile ne spun ca Romania va fi zguduita, mai devreme sau mai tarziu, de un cutremur puternic. Primaria Municipiului Bucuresti a publicat lista imobilelor expertizate tehnic si incadrate in clasa I de risc seismic. Daca locuiesti intr-o astfel de cladire, trebuie sa te muti urgent!



2. Ignora ofertele bune de pret

In cazul apartamentelor cu doua camere, pretul mediu de vanzare pe metru patrat este, in medie, de 1.000 de euro in Bucuresti, insa pe piata exista si oferte mai mult decat tentante. Spre exemplu, un apartament cu doua camere intr-un cartier rezidential nou poate avea un pret foarte accesibil in zona Doamna Ghica (sub 700 de euro/mp), iar locuinta vine la pachet cu acces controlat, paza permanenta, spatii verzi si gradini interioare, loc de joaca pentru copii, clinica medicala, supermarket, salon de infrumusetare si asistenta tehnica non-stop, dupa cum vedem la doamnaghicaplaza.ro.

3. Aleg o zona departe de metrou si de centrele comerciale

In marile orase si mai ales in Bucuresti, distanta fata de locul de munca este esentiala, chiar daca te deplasezi cu masina sau cu mijloacele de transport in comun. In plus, putini oameni pot spune cu certitudine ca isi vor pastra si peste 10 ani locul de munca din prezent, de aceea zona unde va fi amplasat apartamentul trebuie sa se afle aproape de o statie de metrou, de o sosea importanta si de cateva centre comerciale de unde poti achizitiona tot ceea ce ai nevoie. Locul unde va fi amplasata locuinta este, prin urmare, esential, conform investopedia.com. Linistea zonei este, de asemenea, foarte importanta si trebuie sa tii cont si de distanta fata de o scoala cu un bun renume si de prezenta spatiilor verzi in proximitate. Nu vei dori sa-ti cresti copilul printre blocuri, ci vei vrea sa-i oferi posibilitatea de a se bucura de un parc in timpul liber.

Citeste si:
Cum să îți îmbunătățești confortul din locuință pe timp de iarnă
Cum să îți îmbunătățești...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.