La sediul Primariei Capitalei a avut loc, duminica, o sedinta la care au participat reprezentanti ai Metrorex, ai Politiei Rutiere, ISU si ai Inspectoratului de Stat in Constructii si prefectul Capitalei, Paul Petrovan, la care au fost discutate masurile de interventie pentru punerea in siguranta a zonei, precum si eventuale masuri de extindere a restrictiei de circulatie.

"Restrictiile de circulatie vor fi mentinute pentru cel putin 30 de zile in zona Eroilor. Astazi cand vorbim constructorul a anuntat ca a pus in siguranta perimetrul. (...)Zona este monitorizata atent", a declarat Alexandru Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei Capitalei.

Acesta a mai mentionat ca de restrictiile de circulatie vor fi afectati in special cetatenii care locuiesc in cartierele Drumul Taberei si Militari.

Purtatorul de cuvant al Primariaei Capitalei a mai spus ca a fost convocata in regim de urgenta Comisia Tehnica de Circulatie. "Maine (duminica- n.r.), inca de dimineata, vor fi in strada agenti ai Politiei Rutiere, asistati de agenti ai Politiei Locale, chiar si de agenti ai sectiilor Politiei Nationale, pentru a fluidiza traficul din mijlocul cartierului Drumul Taberei catre rutele ocolitoare", a declarat Alexandru Ichim.

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor si pe bulevardul Eroilor Sanitari a fost inchis sambata, in urma unei surpari de teren cauzate de lucrarile la extinderea magistralei de metrou, existand riscul de prabusire a soselei, incidentul fiind semnalat de firma care face lucrari de modernizare si extindere la metrou.

Conform unui comunicat remis de Ministerul Transporturilor, au aparut deformari in sosea din cauza lucrarilor la extinderea magistralei de metrou inca de vineri, constructorul luand o serie de masuri. "Ca urmare a strapungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei statiei de metrou Eroilor in zona intersectiei dintre axul 1 si linia 2 pentru intrarea in statie a utilajului TBM, s-au produs infiltratii cu antrenare de material solid pe conturul utilajului. Fenomenul s-a declansat in data de 11 decembrie 2015, la ora 15.30, generand tasari sub placa carosabila. Imediat, constructorul a umplut golurile aparute sub carosabil cu circa 70 de metri cubi de beton", potrivit Ministerului Transporturilor.

Fenomenul de tasare a continuat si sambata, drept pentru care au fost luate mai multe masuri pentru stabilizarea zonei din subteran. Dupa turnarea unei cantitati suplimentare de beton (de circa 120 de metri cubi), s-au executat lucrari de stopare a infiltratilor prin etansarea bazei utilajului.

Citeste si:
(P) Cum îți încurajezi copilul să petreacă timp în aer liber?
(P) Cum îți încurajezi...

Potrivit sursei citate, constructorul ca tendinta tasarilor este spre stagnare, dar ca masura asiguratorie, zona va fi in continuare monitorizata.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a convocat, sambata, Comitetul Ministerial pentru Situatii de Urgenta "pentru a analiza si a lua toate masurile care se impun in vederea solutionarii tuturor deficientelor ce pot aparea din cauza acestei situatii" si a discutat la sediul Ministerului Transporturilor cu reprezentantii Metrorex, ai constructorului, proiectantul, consultantul si firma de monitorizare a terenului si imobilelor din zona.

Pe de alta parte, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) a precizat, sambata, ca in conditiile in care reprezentantii constructorului nu au putut preciza daca este vorba despre o problema punctuala sau despre una "mai ampla in subteran", nu se poate "garanta siguranta locatarilor din zona",

Citeste si:
Explozie într-un bloc din Buzău. Un bărbat a suferit arsuri de 30%...
Explozie într-un bloc din...

Potrivit sursei citate, in zona Eroilor, unde au aparut deformari in sosea din cauza lucrarilor la extinderea magistralei de metrou, se afla doua blocuri, la fata locului fiind trimise echipaje pentru a interveni in caz de necesitate, scrie MEDIAFAX.

Constructorul sectiunii Raul Doamnei - Eroilor este Asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (Romania).

Sectiunea Raul Doamnei - Eroilor este finantata din fonduri structurale nerambursabile in cadrul Programului Operational Sectorial Transport 2007-2013.

Magistrala 5 va fi realizata in doua etape: tronsonul Drumul Taberei - Universitate in prima etapa de executie si Universitate - Pantelimon, in etapa a doua. Tronsonul 1 Drumul Taberei - Eroilor al Magistralei 5 Drumul Taberei-Pantelimon, in lungime totala de 6,8 km, va avea un depou si zece statii de metrou: Raul Doamnei, Valea Argesului, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor.

Citeste si:
MAE: Restricții de circulație în mai multe puncte de frontieră cu...
MAE: Restricții de circulație...

Pana in prezent, valoarea totala a contractelor atribuite pentru constructia Magistralei 5 de metrou se ridica la circa 2,6 miliarde de lei cu TVA inclus, echivalentul a circa 585 milioane euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.