Asociaţia Naţională a Producătorilor de Cereale din Bulgaria va organiza, în perioada 29-31 martie, activităţi de protest în zona punctelor de control la trecerea frontierei PCTF Kardam - Negru Vodă, Silistra ferry - PCTF Ostrov), Ruse - PCTF Giurgiu şi Vidin - PCTF Calafat, inclusiv prin blocarea cu tehnică agricolă a accesului auto în PCTF menţionate, dar şi a circulaţiei rutiere, a anunțat marți Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE anunță restricții de curcilație în mai multe punct de frontieră cu Bulgaria

MAE le recomandă românilor să urmărească situația din zonele respective, iar șoferilor să respecte semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că, în perioada 29 - 31 martie 2023, Asociația Națională a Producătorilor de Cereale va organiza activități de protest în zona punctelor de control la trecerea frontierei (PCTF) Kardam (corespondent PCTF Negru Vodă), Silistra ferry (corespondent PCTF Ostrov), Ruse (corespondent PCTF Giurgiu) și Vidin (corespondent PCTF Calafat), inclusiv prin blocarea cu tehnică agricolă a accesului auto în PCTF menționate, dar și a circulației rutiere pe drumurile republicane (naționale sau europene) adiacente/aferente”, se arată într-un comunicat transmis de MAE.

Pe perioada desfăşurării activităţilor de protest este posibil ca, pentru perioade limitate de timp, unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere, la fel şi circulaţia prin punctele de control la trecerea frontierei menţionate şi în zonele adiacente acestora. Se pot forma coloane de autovehicule, în special de automarfare”, a mai precizat Ministerul.

În acest context, Ministerul de Externe le recomandă turiștilor români să se asigure că au suficiente resurse de combustibil, apă și alimente și că mențin în stare de funcționare mijloacele mobile de comunicare.

Cât despre firmele românești de transport internațional de marfă sau pasageri, acestea trebuie să ia măsuri în vederea organizării itinerariilor de deplasare, prin luare în considerare a posibilității înregistrării unor timpi mai mari de așteptare la trecerea frontierei bulgare și prin asigurarea resurselor necesare de apă și alimente persoanelor transportate.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

MAE marchează importanța informării corecte a conducătorilor auto români, achiziționării din timp a vinietelor electronice și achitării conforme a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Citeste si:
Euractiv: România și Bulgaria au șanse mari să adere la Schengen,...
Euractiv: România și Bulgaria...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Martie 2023 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.