Mos Nicolae a venit de vineri la Institutul Oncologic Bucuresti, cu daruri si povesti pentru zecile de copii care fac tratament pentru cancer acolo, cu suferinte de mai multi ani, iar acestia, din paturile lor unde stau prinsi de perfuzii, l-au primit cu toata bucuria.

Mos Nicolae, preotul paroh de la Biserica Sfantul Gheorghe, de la kilometrul 0, vine in fiecare an la IOB, unde urmeaza tratament zeci de copii de toate varstele, de la bebelusi, la adolescenti. Stau in pat cu bratul prins la perfuzia prin care picura citostaticul. Langa ei aproape mereu sta o ruda, de regula mama sau bunica. Dar printre ei sunt si copii care au fost abandonati si au ramas sa infrunte singuri cumplita boala.

Mama unei fetite povesteste cu ochii in lacrimi ca a trebuit sa o rada in cap, cand avea "o mandrete de par". Din cauza citostaticelor i-a cazut jumatate din par, asa ca am ras-o", spune femeia cu ochii spre usa care tocmai s-a deschis.

"Este Mos Nicolae", spune fetita.

"Da, este acelasi Mos care vine in fiecare an, parintele nostru", raspunde mama.

Este preotul Emil Nedelea Caramizaru, parohul Bisericii Sfantul Gheorghe din Capitala. Unul din hramurile bisericii este cel al Sfantului Nicolae, iar in fiecare an, inainte de sarbatoare, parohul pleaca cu racla cu moastele sfantului la IOB - Sectia de pediatrie.

Acolo, parintele impartaseste copiii, ii atinge de racla, apoi le imparte daruri si le spune povesti.

"Noi, care venim cu copiii la tratament de multi ani, l-am numit «Mos Nicolae». El vine mai mereu in spital, dar, acum, de Mos Nicolae, sosirea lui aici are ceva special. Si noi, oamenii mari ne bucuram. Sarutam moastele, ne inchinam si mai vorbim cu parintele. Ne incurajeaza, ne da speranta", spune mama unui baietel trezit din somn de glasul parintelui.

O alta mamica plange in continuu. "Multumesc mult ca ati venit. Astazi nu i-a fost prea bine copilului", spunea ea si arata spre un baiat invelit cu o haina mare.

"M-am speriat tare azi. Nu a vut sa iasa de sub haina mea. Mi-a fost frica sa nu fie vreo premonitie. Imi este asa de greu sa ma gandesc ca s-ar putea sa-l pierd intr-o zi. Sunt necajita, disperata. As vrea sa nu imi pierd nadejdea", mai spune femeia, in timp ce se inchina.

Citeste si:
Haosul plafonării prețurilor la energie pune bolnavii pe drumuri
Haosul plafonării prețurilor...

Toti copiii primesc daruri. Pentru o clipa uita de perfuzii si scormonesc veseli in punga primita in dar.

"Multumim Mosuleee", spun copiii din salon in cor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.