Turistii care vor sa isi petreaca minivacanta de 1 Decembrie in judetul Sibiu au la dispozitie partii de schi la Paltinis, oferte speciale la cazare la Balea Lac, mancaruri traditionale daca aleg pensiunile si cabanele din Marginimea Sibiului si pot vizita Targul de Craciun din municipiul Sibiu.

Operatorii turistici din judetul Sibiu au pregatit oferte speciale pentru minivacanta de 1 Decembrie si propun partii de schi - cei din zona montana, mancaruri traditionale - cei din Marginimea Sibiului si Targul de Craciun - cei din municipiul Sibiu.

Odata cu sosirea zapezii, cele mai interesante zone turistice din judetul Sibiu sunt statiunea Paltinis si Balea Lac, unde exista deja un strat consistent de zapada.

La Balea Lac, stratul de zapada masoara 29 de centimetri, iar meteorologii anunta in continuare ninsori in zona. In aceasta zona, situata la peste 2.000 de metri altitudine, se ajunge, in aceasta perioada a anului, cu telecabina, iar turistii au posibilitatea de a admira astfel toata Caldarea Balii si Creasta Fagarasului.

La Balea Lac, turistii se pot caza la doua cabane de trei margarete. La una dintre ele, turistii platesc, in perioada 27 noiembrie - 1 decembrie, 150 de lei pe noapte pentru o camera dubla, iar cei care platesc trei nopti o primesc gratuit pe cea de-a patra. Cei care doresc pot opta pentru mic dejun, care costa 20 de lei de persoana, iar celelalte mese le pot lua in regim a la carte in restaurantul pensiunii.

"Avem multe rezervari pentru aceasta perioada, pentru ca avem aceasta oferta", spun reprezentantii pensiunii. La cea de-a doua unitate de cazare de la Balea Lac, gradul de rezervare este de 80 la suta.

"Mai sunt cateva locuri in Cabana 2. Tariful este de 200 de lei pe noapte pentru camera dubla, cu mic dejun inclus. Se vor servi friptura de rata, pastrav si tocanita de vanat la ceaun"
, afirma reprezentantii cabanei.

La Balea Lac, imediat dupa minivacanta de 1 Decembrie, vor incepe lucrarile la Hotelul de Gheata. Constructia din acest an va avea tema "Europa" si va avea 14 camere care vor fi denumite dupa capitale ale tarilor din Uniunea Europeana.

La Paltinis, sunt zeci de unitati de cazare, de la hoteluri de patru stele cu SPA, parcare si locuri de joaca pentru copii, pana la unitati mici in care se pot caza doua sau trei familii. Pe site-urile proprii, unitatile de cazare mari, de trei si patru stele, anunta ca nu mai au locuri disponibile pentru minivacanta de 1 Decembrie.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

Potrivit site-urilor de turism, in statiunea Paltinis preturile la cazare variaza intre 60 de lei pe noapte pentru o camera dubla, la o cabana cu o capacitate totala de 18 locuri care ofera incalzire centrala, apa calda, antena Tv, satelit si posibilitate de gratar in curte, si 200 de lei pe noapte in camera dubla, cu mic dejun inclus, la o pensiune de patru margarete care dispune de teren de fotbal si tenis, sauna si masa de tenis.

Cei care ajung in statiunea Paltinis vor avea posibilitatea sa schieze daca isi doresc acest lucru. Un resort privat din zona, care dispune de cinci partii cu lungimi si dificultati diferite, deschide sezonul de schi sambata, iar de 1 Decembrie organizeaza o petrecere cu mancare si bautura traditionala. In plus, va fi premiat cel mai autentic costum, dar si schiorul cel mai rapid care concureaza cu cele mai vechi schiuri.

Citeste si:
Programul metroului în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie
Programul metroului în...

Turistii care nu vor neaparat zapada, dar isi doresc peisaje pitoresti, zona istorica, mancare traditionala si aer curat pot alege Marginimea Sibiului, unde ii asteapta zeci de pensiuni. Pe site-urile specializate, unitatile de cazare din Marginimea Sibiului nu au anuntat ca ar avea oferte speciale pentru aceasta minivacanta, dar preturile la cazare variaza intre 80 si 200 de lei pe noapte pentru o camera dubla, in functie de dotarile cabanei.

Sunt, de asemenea, cabane mai mici sau case de vacanta care pot fi inchiriate integral, la preturi cuprinse intre 500 si 1.500 de lei pentru intreaga perioada a minivacantei, scrie MEDIAFAX.

In municipiul Sibiu, posibilitatile de cazare sunt multiple si adecvate fiecarui buget. Tarifele pornesc de la 50 de lei pe noapte pentru o camera dubla si pot depasi o suta de euro, in functie de cotatia unitatii alese si de dotari.

Citeste si:
Tramvaiul Colindelor va circula în Capitală. Cum va circula...
Tramvaiul Colindelor circulă...

Cei care aleg municipiul Sibiu pentru aceste zile pot vizita Targul de Craciun, deschis inca din 20 noiembrie. Peste 70 de casute cu produse traditionale, dulciuri, jucarii si obiecte hand-made au fost instalate in Piata Mare a orasului, sub o cupola de beculete.

Un brad de aproape 20 de metri inaltime se afla in mijlocul amplasamentului, iar copiii se pot bucura de cateva instalatii de joc special amenajate pentru ei.

Chiar de 1 Decembrie, turistii pot urmari parada militara organizata de institutiile din Sibiu ,la care participa toate unitatile care au dotari si tehnica de lupta - Politia, jandarmii, pompierii si reprezentantii Garnizoanei Sibiu.

Parada va avea loc pe bulevardul central din oras si este urmarita, anual, de cateva mii de oameni. In dupa-amiaza aceleiasi zile, va avea loc un spectacol folcloric la care intrarea este libera.

Citeste si:
Sezonul de schi din Poiana Brașov va fi prelungit cel puțin până pe...
Sezonul de schi din Poiana...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.