Incendiile reprezinta cea mai mare amenintare pentru locuinta a patru din zece romani, iar pentru o treime cel mai mare pericol ar fi cutremurul, potrivit unui sondaj, care mai arata ca 15% dintre respondenti se tem de inundarea cu apa de la conducte, iar 10,4% au indicat spargerea locuintei de hoti.

Astfel, 38,1% dintre participantii la sondaj au spus ca cea mai mare amenintare pentru casa lor ar fi izbucnirea unui incendiu la ei sau in casa vecinilor, iar 30,5% au mentionat cutremurul, arata rezultatele unui sondaj realizat in cadrul unei campanii de informare privind asigurarile de locuinte.

Pe de alta parte, alunecarile de teren (indicate de 1,8% dintre respondenti ) si inundatiile (0,9%) au ocupat ultimele locuri in topul riscurilor de care se tem romanii. Potrivit raspunsurilor, 43% dintre participanti au avut o inundare provocata de spargerea conductelor, 80% dintre acestia locuind la bloc, iar 4,93% au avut un incendiu in locuinta.

La sondaj au participat 1.766 de respondenti, cu barbati si femei in proportii egale, dintre care 62% locuiesc la bloc, iar 78% stau la oras, scrie MEDIAFAX.

Aproape jumatate dintre romani (49,7%) au auzit de o spargere a unei locuinte care a avut loc fie in zone invecinate, fie in acelasi bloc cu ei, pe aceeasi strada sau in acelasi cartier. De asemenea, 13,1% au declarat ca au primit in casa o persoana straina, care invoca motive precum vanzari de bunuri, executari lucrari constructii/reparatii sau solicitare de ajutor.

Aproape 4 din 10 romani (37,2%) posteaza fotografii din calatorie pe pe retelele de socializare in timp ce sunt plecati in vacanta. De asemenea, 18% dintre respondenti au declarat ca atunci cand pleaca in vacanta vorbesc despre acest lucru pe Facebook sau pe alte retele de socializare.

Doar 23,1% dintre respondenti considera ca o asigurare obligatorie de locuinta reprezinta o protectie suficienta pentru locuinta lor.

Campania de informare din luna octombrie a fost sustinuta de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) si Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor (APPA), fiind distribuite 500.000 de brosuri informative dedicate la nivel national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.