Spitalul de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitala este singurul din tara unde exista o banca de piele, singura din tara, afirma managerul unitatii medicale, Dan Enescu, precizand ca aceasta poate acoperi necesarul de piele.

Dan Enescu a precizat ca la acest moment in banca de piele a Spitalului "Grigore Alexandrescu" se afla 7.000 de centimetri patrati de piele, ceea ce ar putea acoperi necesarul in acest moment.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, spunea ca rezerva din banca de piele poate acoperi cererea de acum.

"Sunt insa si foarte multi donatori care si-au exprimat aceasta dorinta (de a dona piele -n.r.). Evident ca noi acceptam orice ajutor din partea donatorilor, nu refuzam pe nimeni, doar vor fi evaluati si vor fi instiintati de noi", afirma ministrul Sanatatii.

El a precizat ca operatiile de chirurgie plastica si reparatorie pentru ranitii din Clubul Colectiv inca nu au inceput, adaugand ca probabil acest lucru se va intampla de luni - marti, scrie MEDIAFAX.

Costul tratamentului unei persoane cu arsuri este intre 500.000 si un milion de euro, pentru o perioada de trei luni, cat poate dura perioada necesara vindecarii unui pacient care a suferit arsuri grave, a declarat, duminica, seful Clinicii de Chirugie Plastica a Spitalului ”Floreasca”, Ioan Lascar.

Ioan Lascar a explicat ca din momentul internarii in spital si pana la externare tratamentul unui bolnav cu arsuri grave costa intre 500.000 si 1.000.000 de euro. El a dat ca exemplu un caz petrecut recent, la Sighetu Marmatiei, in care tratamentul pentru un pacient cu arsuri foarte grave a costat 900.000 de euro. El a adaugat ca tratamentul unui pacient cu arsuri se intinde pe mai multe saptamani si poate depasi chiar trei luni.

Potrivit ultimei raportari transmise, duminica seara, de Ministerul Sanatatii, 137 de raniti in incendiul de la Clubul Colectiv mai sunt internati in spitalele Capitalei. Dintre acestia, cei mai multi sunt la Spitalul de Arsi - 27 (trei in stare critica, 10 grav, 14 in stare stabila), Spitalul "Bagdasar Arseni" - 21 (trei intubati, 18 in stare stabila), Spitalul Universitar - 20 (sase in stare critica, trei in stare grava, 11 in stare stabila), Floreasca- 15 (14 intubati, unul in stare stabila), Elias - 14 (patru intubati, 10 in stare stabila) si Spitalul Militar - 12 (doi intubati, 10 in stare stabila).

Totodata, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" sunt internati sase tineri, intre care doi frati de 16 ani si 17 ani si 11 luni (doi pacienti intubati, patru in stare stabila), la Spitalul "Sfantul Ioan" - opt raniti (sase intubati, doi in stare stabila), Spitalul SRI - sase (doi grav, patru in stare stabila), Spitalul "Sf. Pantelimon" - cinci (doi intubati, trei in stare stabila) si la Spitalul Gerota - trei pacienti in stare stabila. Astfel, 57 dintre raniti sunt in stare critica, grava sau intubati.

In incendiul de vineri noapte au murit 30 de persoane, ultima - o tanara de 26 de ani - decedand in cursul serii de duminica, la Spitalul Bagdasar - Arseni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.