Procurorii DNA Cluj fac perchezitii, miercuri, si la primariile Alba Iulia, Sibiu, Targu Mures si Zalau, in dosarul in care se fac verificari si la Primaria Cluj-Napoca, vizand contracte incheiate de administratiile locale pentru servicii de deratizare si dezinsectie.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca au loc perchezitii la Serviciile tehnice din primariile municipiilor Alba Iulia, Sibiu, Targu Mures si Zalau, in paralel cu verificarile facute de anchetatori la Primaria Cluj-Napoca. Perchezitiile au loc intr-un dosar care vizeaza contracte cu firma Coral Impex, au mai spus sursele citate.

Potrivit acestora, in ancheta nu sunt vizati primarii, iar in urma perchezitiilor sunt ridicate documente, fara a fi duse persoane la audieri.

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat caeste perchezitionat biroul unui inspector din primarie, ancheta DNA vizand o licitatie din 2011. De asemenea, intr-un comunicat al Primariei Sibiu se arata ca reprezentantii conducerii institutiei au fost anuntati de un reprezentant al DNA ca se vor face perchezitii care vizeaza un angajat al Directiei Tehnice din cadrul Primariei Sibiu. "In acest sens vor fi efectuate perchezitii in biroul respectivului functionar", arata sursa citata.

Intr-un comunicat de presa, Directia Nationala Anticoruptie anunta ca procurorii de la Serviciul Teritorial Cluj fac cercetari intr-o cauza penala care vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2013 - 2015. In acest dosar au loc perchezitii la 32 de adrese din judetele Cluj, Alba, Salaj, Sibiu, Mures si Prahova, din care cinci sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice, mai spune DNA.

Procurori de la DNA Cluj, insotiti de jandarmi, s-au prezentat, miercuri dimineata, la sediul Primariei Cluj-Napoca, facand verificari la Directia Tehnica a institutiei, de unde au fost solicitate copii dupa documente si contracte incheiate intre municipalitate si SC Coral Impex, firma care se ocupa de deratizare si dezinsectie.

Citeste si:
Podul Minciunilor din Sibiu se închide pentru lucrări de reparație
Podul Minciunilor din Sibiu...

Purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat ca un procuror a depus o cerere prin care solicita sa i se puna la dispozitie copii dupa hotarari de Consiliu Local, contracte de prestari servicii, contracte de sponsorizare incheiate intre municipalitate si SC Coral Impex, firma care se ocupa de deratizare si dezinsectie.

"Primaria Cluj-Napoca are un contract cadru pentru prestarea activitatilor de dezinsectie si deratizare a domeniului public incheiat in anul 2006, in urma unei licitatii publice castigate de SC Coral Impex, pe o durata de patru ani, prelungit in 2010, printr-o hotarare de Consiliu Local, pentru o perioada de 7 ani si 7 luni. In 2010 nu a mai fost organizata o licitatie, CL optand pentru aceasta varianta de prelungire a contractului, din initiativa primarului de atunci, Sorin Apostu. Intrarea in vigoare a prelungirii a devenit efectiva din 12 iulie 2011, iar de atunci curge termenul de 7 ani si 7 luni", a spus Buzatu.

Citeste si:
Percheziții la Institutul Marius Nasta din București: suspiciuni de...
Percheziții la Institutul...

Ea nu a putut preciza care este valoarea contractului cadru, sustinand ca documentul prevede costuri unitare pe tipuri de servicii prestate, cu o valoare minima si maxima. "In functie de nevoi, Primaria a solicitat, pe baza de comenzi, anumite tipuri de servicii si cantitati pe parcursul derularii contractului. Serviciile prestate de Coral Impex sunt valabile pentru tot domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, existand etape periodice de dezinsectie si tratamente anti-capuse, de exemplu", a explicat purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc a declarat, la randul sau, ca, in baza unei ordonante emise de Serviciul Teritorial Cluj al DNA, au fost solicitate Primariei mai multe documente legate de contractul cu SC Coral Impex SRL. "E vorba de HCL din 2006, de o hotarare de prelungire a contractului cu Coral Impex din 2010, de dosare care vizeaza platile dispuse, receptia zilnica a lucrarilor, inscrisuri privind zonele care fac obiectul activitatilor de dezinsectie si deratizare si contracte de sponsorizare incheiate intre Coral si Primarie. Se precizeaza in document ca sunt suspiciuni cu privire la cercetarea unor posibile fapte de coruptie savarsite de functionari ai administratiei publice locale. Asta este ceea ce am primit, asta am dat mai departe", a spus Boc.

Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

Intrebat daca stie sa fi fost probleme cu acest contract, el a afirmat ca documentul a fost incheiat in 2006 si s-a prelungit in 2010, apreciind ca prelungirea a fost "legala, prin Consiliul Local, cu toate procedurile aferente". "Nu am avut niciun fel de sesizare de probleme pe parcursul anilor ca acel contract ar fi avut vreo problema. Nu stiu la ce fel de suspiciuni se refera cei de la DNA, dar acestea exista si se cerceteaza", a spus Boc.

Surse judiciare au declarat ca verificari au avut loc si la sediul Coral Impex din Cluj-Napoca, din cartierul Gheorgheni. SC Coral Impex SRL are sediul central la Ploiesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.