Sorin Oprescu ramane spitalizat peste noapte pentru a fi continuate investigatiile medicale, urmand ca doctorii de la Spitalul Universitar Bucuresti sa stabileasca daca necesita tratament sau interventie chirurgicala, potrivit unor surse medicale.

Conform surselor citate, Sorin Oprescu va fi supus unei coronarografii si ii va fi instalat un holter pentru inregistrarea parametrilor cardiaci (ritm cardiac, tensiune arteriala). Acest sistem inregistreaza activitatea cardiaca cel putin 24 de ore.

"Nu stiu ce investigatii s-au facut, dar potrivit procedurilor, se incepe cu investigatii neinvazive: EKG, investigatii imagistice, analize, pentru a vedea daca exista semne de leziuni musculare ale inimii si stabilirea valorilor zaharului in sange", a explicat profesor doctor Mircea Cinteza, seful clinicii Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB).

Mircea Cinteza a precizat ca in urma acestor investigatii neinvazive se decide daca este necesara si coronarografia. Seful clinicii Cardiologie a precizat ca Sorin Oprescu este urmarit permanent si, din discutiile pe care le-a avut cu medicul de garda, a inteles ca se pune problema daca va face aceasta investigatie la inceputul saptamanii viitoare, explicand ca aceasta investigatie se face atunci cand sunt semne ca ar exista probleme mai grave, cum ar fi un infarct sau un infarct miocardic.

"El avand cele doua boli prinicipale, boala cardiovasculara si diabet, in astfel de situatii exista opinii ale celor specializati si acesti medici se intalnesc de facto intr-o comisie pentru a analiza situatia fiecarui pacient", a mai adaugat profesorul doctor Mircea Cineza.

Seful clinicii Cardiologie a precizat ca in urma invesigatiilor echipa de medici va decide daca in cazul lui Sorin Oprescu problemele pot fi rezolvate cu tratament, printr-o interventie de largire a arterei sau printr-o operatie pe cord.

Seful clinicii Chirurgie de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), profesor doctor Mircea Cinteza, a declarat, sambata, la B1 TV, ca primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi suspus unei verificari imagistice a inimii, dar si unei probe de efort pentru a se vedea cat rezista inima, iar daca in timpul acestor examene vor exista semne ca inima are rezistenta limitata, va fi necesara o coronarografie pentru a se putea decide daca problema poate fi rezolvata cu tratament, printr-o interventie de largire a arterei sau printr-o operatie pe cord. Mircea Cinteza a spus ca in momentul in care o persoana acuza dureri in piept, aceasta necesita internare pentru a se putea lamuri stadiul in care se afla angina de piept si pentru a se decide care dintre cele trei proceduri este neceara.

Citeste si:
Darius Vâlcov a fost dat în urmărire generală de Poliția Română
Darius Vâlcov a fost dat în...

Seful clinicii Chirurgie a mai aratat ca, in principiu, internarea nu ar trebui sa fie de lunga durata, dar acest lucru ar putea fi totusi necesar in cazul unei interventii chirurgicale. De asemenea, el mai precizat ca in cazul lui Sorin Oprescu, care are "un diabet destul de important", pot interveni complicatii, intrucat diabetul poate destabiliza organismul in orice moment. Sorin Oprescu a fost adus sambata, in jurul orei 16.00, cu o duba a politiei din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenta, la intrarea in unitatea medicala fiind insotit de doi agenti. De altfel, primarul suspendat al Capitalei a fost, in perioada 1994- aprilie 2006, director al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Alexandru Chiciu, avocatul primarului suspendat al Capitalei, a declarat, sambata, dupa ce l-a vizitat pe acesta in arest, ca Sorin Oprescu va fi dus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti pentru a i se face o serie de investigatii.

Citeste si:
Ciprian Șerban (PSD Neamț): Este exclus ca nevaccinații să își...
Ciprian Șerban (PSD Neamț):...

"Va fi dus la spital pentru investigatii. Ni s-a aprobat cererea. Asta vine ca urmare a starii de sanatate a domnului Oprescu, a concluziilor raportului celor de la Avocatul Poporului si desigur a solicitarilor repetate pe care apararea le-a facut in cursul urmaririi penale", a declarat Alexandru Chiciu, la iesirea din Arestul Central al Politiei Capitalei.

Aparatorul a mai precizat si situatia in cazul clientului sau s-a reglementat si in ceea ce priveste regimul alimentar, Sorin Oprescu primind hrana necesara dietei sale.

In urma solicitarii facute de primarul suspendat al Capitalei, prin avocatii sai, profesorul doctor Leonida Gherasim, de la Spitalul Universitar de Urgenta, a venit, vineri seara, la Arestul Central al Politiei Capitalei pentru a-l consulta pe Sorin Oprescu pentru probleme cardiace.

Citeste si:
Sorin Oprescu: "Vreau să trăiesc ca să pot să demonstrez că...
Sorin Oprescu, eliberat pe...

"Starea de sanatate se poate complica la orice persoana care are diabet sau factori de risc sau are hipertensiune. E schimbat, mai slab, mai putin tonic. Intai am studiat ce acte sunt la dosarul medical, o discutie cu medicul care il supraveghea, o discutie cu profesorul Oprescu, un examen complet cardiovascular. (...). Un bolnav cu angina poate sa moara subit sau sa traiasca 20 de ani", a precizat profesorul doctor Leonida Gherasim, la iesirea din Arestul Central al Capitalei, mentionand ca a facut si o serie de recomandari.

De asemenea, intr-un raport realizat de o echipa de specialisti trimisa de Avocatul Poporului la Arestul Central al Politiei Capitalei pentru a face verificari cu privire la respectarea dreptului la sanatate al lui Sorin Oprescu se precizeaza ca edilul suspendat al Capitalei trebuie dus de urgenta si tinut sub observatie intr-o sectie de cardiologie, cu aparatura de specialitate, avand in vedere "agravarea starii de sanatate, in contextul antecedentelor personale patologice".

Citeste si:
Oprescu, prins în Grecia în timp ce depunea o cerere de azil politic
Sorin Oprescu, prins în...

Doi reprezentanti ai Avocatului Poporului, insotiti un medic si un reprezentant al unei organizatii non-guvernamentale, au fost joi la Arestul Central al Politiei Capitalei, dupa ce institutia s-a sesizat din oficiu cu privire la situatia lui Sorin Oprescu. Acestia au stat de vorba cu Sorin Oprescu si cu conducerea Arestului Central, pentru a verifica daca au fost respectate dreptul la viata, la integritate fizica si psihica si dreptul la ocrotirea sanatatii in cazul primarului suspendat al Capitalei.

Primarul suspendat al Capitalei, care sufera de diabet, a fost dus, luni 21 septembrie, din Arestul Central al Politiei Capitalei, unde este incarcerat din 6 septembrie, la Spitalul "Sfantul Ioan", pentru ca acuza dureri in piept, suspectandu-se un infarct. El a fost supus unor investigatii medicale, eliminandu-se suspiciunea, apoi a fost readus in Arestul Capitalei, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

Avocatii lui Sorin Oprescu au solicitat, marti, comisiei de la Arestul Central al Politiei Capitalei sa ii permita lui Sorin Oprescu sa fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, de trei dintre medicii sai curanti, printre care profesor dr. Dragos Vinereanu si profesor dr. Leonida Gherasim, pentru probleme cardiace care s-au amplificat in ultima perioada.

Viorel Mocanu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca cererea a fost formulata din cauza ca durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu atunci cand a fost dus din arest la Spitalul "Sfantul Ioan" persista, iar familia acestuia si apararea doresc si opinia altor medici cu privire la diagnostic. Potrivit avocatului, din investigatiile care i-au fost facute in 21 septembrie, la spital, se pare ca Sorin Oprescu ar fi facut un "pseudo-infarct", iar starea medicala ar indica un posibil infarct.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita.

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Sorin Oprescu si judecata in 14 septembrie la Curtea de Apel Bucuresti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Magistratul a mentinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.