Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat, joi seara, ca in dosarul in care este cercetat Sorin Oprescu urmarirea penala pentru anumite infractiuni va finalizata cat de repede, precizand ca este o cauza in care sunt fapte clasice de coruptie.

"Din punct de vedere al Directiei Nationale Anticoruptie nu este un dosar extraordinar de complex sau un dosar care sa nu poata fi gestionat de procurorul de caz. Este un dosar in care sunt fapte clasice de coruptie. Procurorul de cazare suficienta experienta in a investiga acest gen de infractiuni. Cred ca urmarirea penala pentru anumite infractiuni va fi finalizata cat de repede, in functie de cum poate fi administrat probatoriul ", a spus Laura Codruta Kovesi, in cadrul unei emisiuni la Digi24, referitor la dosarul in care este cercetat Sorin Oprescu.

Procurorul sef al DNA a precizat ca persoana de la care Sorin Oprescu a primit cei 25.000 de euro mita, are calitate de suspect in acest caz si nu a scapat de ancheta, asa cum s-a vehiculat in presa. "Are si ea calitate de suspect. S-a dispus masura preventiva fata de ea. Este in arest la domiciliu. Deci nu a fost asa cum s-a speculat in presa, ca o persoana care a facut un denunt a si scapat. Nu a scapat. A colaborat cu procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru a beneficia de prevederile legale care ii dau acest drept de a-si reduce pedeapsa in cazul in care colaboreaza, dar este suspect in aceasta activitate. Uurmarirea penala s-a desfasurat relativ repede, din martie, pana la momentul la care s-a intervenit si s-a dispus aceasta masura preventiva", a adaugat Kovesi.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita.

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Sorin Oprescu si judecata in 14 septembrie la Curtea de Apel Bucuresti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Magistratul a mentinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv. Sorin Oprescu a fost suspendat din functia de primar general al Capitalei in 15 septembrie, dupa decizia definitiva de arestare preventiva.

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, si cu fostul sau sofer Cristian Stanca, zis "Grenada", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruti de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea si Octavian Alin Petroi, denuntatori in dosar. Firma efectua lucrari la Palatul de la Mogosoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infractionala a lui Popa si l-ar fi mentinut in functie, sustin anchetatorii.

Citeste si:
VIDEO Laura Codruţa Kovesi, întrebată dacă va candida la prezidenţiale
 VIDEO Laura Codruţa Kovesi,...

In acest dosar au mai fost arestati, in 7 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, Cristian Stanca, fostul sofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic in Primaria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae si Florin Supeala, directorul general si respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Mogosoaia, si omul de afaceri Claudiu Bengalici.

Instanta a dispus si luarea masurii arestului la domiciliu pentru Bogdan Cornel Popa, directorul Administratiei Cimitirelor, si pentru Romeo Albu, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.