Sindicalistii din educatie au decis sa amane decizia privind declansarea unor proteste pana pe 10 octombrie, cand reprezentantii Guvernului au promis ca vor sti exact care este majorarea pe care o vor aplica salariilor din educatie si de la ce data, potrivit unui comunicat al FSLI.

Liderii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) au decis, joi, dupa intalnirea cu ministrii Educatiei, Sorin Cimpeanu, Muncii, Rovana Plumb, Finantelor, Eugen Teodorovici, si Dialogului Social, Liviu Pop - sa amane luarea unei decizii privind eventuale proteste, pana pe data de 10 octombrie, cand reprezentantii Executivului au promis ca vor sti exact care este majorarea pe care o vor aplica salariilor din educatie si de la ce data, in functie de datele fiscal-bugetare, se arata in comunicatul organizatiei.

”Am solicitat reprezentantilor din sectorul educational sa ne pasuiasca pana pe data de 10 octombrie, pentru a avea toate datele din punct de vedere fiscal-bugetar ale incheierii exercitiului pe noua luni de zile. Dupa ce vom avea tabloul datelor bugetare, vom putea vorbi de majorari clare ale salariilor”, a precizat ministrul Muncii, Rovana Plumb, la finalul intalnirii, potrivit sursei citate

Presedintele FSLI Simion Hancescu arata ca sindicalistii au solicitat Guvernului o crestere de 15 procente de la 1 noiembrie. "Cei prezenti, liderii nostri de sindicat, au girat reprezentantii Executivului sa isi faca toate calculele, sa se incheie executia bugetara. Asta se va intampla in jurul datei de 10 octombrie, cand vom sti exact cum stau lucrurile. Speranta noastra este ca se va gasi solutia, astfel incat sa se poata acorda aceasta majorare de 15 procente incepand din 1 noiembrie. Daca nu se va intampla acest lucru, ne vom intalni din nou aici si vom decide. Cred ca domnii ministri au inteles foarte bine mesajul de astazi si am convingerea ca se va gasi o solutie, astfel incat sa nu fie nevoie sa iesim in strada”, a spus Hancescu.

La randul rau, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a adaugat faptul ca, in ceea ce priveste Legea Salarizarii unice a bugetarilor, Guvernul spera sa aiba o forma finala, saptamana viitoare, pentru a sti exact care este impactul aplicarii ei pe intreg sectorul bugetar. "Acesta este primul pas – impactul Legii Salarizarii bugetarilor. De asemenea, am spus foarte clar ca este nevoie sa stim care este executia primelor noua luni ale acestui an, ca sa putem afla, pana la finalul anului, daca se poate si cu cat aplica o majorare pentru educatie", a afirmat Teodorovici, potrivit sursei citate.

Citeste si:
Bianca Drăgușanu vrea să își topească acidul din buze. De ce a luat...
Bianca Drăgușanu vrea să își...

Discutiile de joi au avut loc dupa ce, marti, negocierile dintre premierul Victor Ponta si liderii sindicatelor din Educatie nu au ajuns la niciun rezultat, Guvernul propunand o majorare salariala de 10%, de la 1 decembrie, cu plata la 1 ianuarie 2016, in timp ce sindicatele au spus ca doresc o crestere de 15%, din noiembrie, sau una de 20%, din decembrie.

Discutiile au avut loc la Palatul Victoria, marti seara, premierul fiind insotit de ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici si ministrul Muncii, Rovana Plumb, scrie MEDIAFAX.

"Propunerea Guvernului de astazi nu ne-a multumit, de altfel nu am fi ajuns in situatia sa convocam conducerile federatiilor noastre. Cele 10 procente care ni s-au promis astazi reprezinta pentru noi mai putin decat ceea ce ne asteptam. De fapt, aceste 10 procente sunt banii pe care noi ii avem stipulati in acordul nostru cu Guvernul, de anul trecut, pentru anul 2016", a spus Anton Hadar, presedintele Alma Mater, la finalul discutiilor.

Citeste si:
Fraudă BAC 2023. Ministrul Ligia Deca, despre scandalul scurgerii...
Fraudă BAC 2023. Ministrul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.