Social 21 August 2015 10:19
Omul de afaceri turc Abdullah Atas va fi acuzat de omor calificat, in urma decesului politistului Gheorghe Ionescu, riscand o pedeapsa de 15 - 25 de ani de inchisoare sau detentiune pe viata.

Update

Politistul Gheorghe Ionescu, internat pe 2 august la Spitalul Floreasca in stare foarte grava, a intrat, vineri dimineata, in stop cardiac sub ventilatie mecanica, manevrele de resuscitare cardio-pulmonara instituite imediat neavand niciun rezultat, anunta unitatea. Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, pacientul Gheorghe Ionescu a fost internat in 2 august in stare extrem de grava.

"Inca de la internare, pacientul Gheorghe Ionescu a prezentat o stare extrem de grava, necesitand masuri terapeutice avansate de terapie intensiva si interventii chirurgicale. Cu toate aceste masuri si in ciuda eforturilor depuse, starea pacientului s-a mentinut in continuare grava si in dimineata zilei 21august s-a instalat stopul cardiac sub ventilatie mecanica", mai spune spitalul in comunicatul de presa.

Dupa ce pacientul a intrat in stop au fost instituite masurile de resuscitare cardio-pulmonara, "care, din pacate, nu au fost urmate de un raspuns favorabil, decesul pacientului fiind inregistrat la ora 7.00", a precizat sursa citata.


Update

Iulian Surugiu, liderul Sindicatului National al Agentilor de Politie, a declarat ca trupul neinsufletit al politistului Gheorghe Ionescu va fi dus la casa pe care si-a construia si in care nu a mai apucat sa locuiasca si apoi la capela Cimitirului Ghencea 2 Militar, unde va fi inmormantat.

Surugiu a spus ca era in discutii cu fratele politistului sa ii faca sambata pasaport pentru plecarea in Israel, unde Ionescu urma sa fie supus unei interventii chirurgicale. Dupa expertiza care va fi facuta la Institutul de Medicina Leagla, trupul neinsufletit al politistului va fi dus la casa pe care si-o construia si in care nu a apucat sa locuiasca, a mai spur Surugiu, in fata Spitalului Floreasca.

Citeste si:
Bărbatul care l-a omorât pe fostul iubit al Oanei Radu, închisoare...
Închisoare pe viață pentru...

"Maine (sambata, n.r.) seara il vom regasi cu totii la capela Cimitirului Ghnecea 2 Militar", a mai spus Surugiu, precizand ca acolo va avea loc si inmormantarea, duminica, probabil in jurul orei 13.00.


Update

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a inaintat presedintelui Klaus Iohannis propunerea de acordare a Ordinului National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler politistului Gheorghe Ionescu, decedat vineri dimineata, dupa ce a fost accidentat in misiune. Ministrul Gabriel Oprea a propus, vineri, acordarea acestei distinctii subinspectorului post-mortem Gheorghe Ionescu pentru fapte de eroism si sacrificarea vietii in misiune, conform unui comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Agentul sef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut in corpul ofiterilor, fiind inaintat in gradul de subinspector de politie post-mortem, prin ordin al viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.



Incadrarea faptei comise pe 2 august de omul de afaceri turc care l-a accidentat grav pe politistul de la Rutiera neoprind masina la semnalele acestuia se schimba din tentativa de omor in omor calificat.
Astfel, Atas risca o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre 15 si 25 de ani sau inchisoare pe viata.
Citeste si:
Abdullah Atas, judecat pentru uciderea unui politist pe care l-a...
Abdullah Atas, judecat pentru...

Trupul neinsufletit al politistului Gheorghe Ionescu va fi dus la Institutul National de Medicina Legala, pentru autopsie. Politistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutiera a Capitalei, accidentat grav de omul de afaceri turc in urma cu aproape trei saptamani, a murit, vineri dimineata, la Spitalul Floreasca, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Politia Capitalei.

Sotia sa a inceput saptamana aceasta o campanie de strangere de fonduri pentru a putea sa isi transfere sotul la o clinica din Israel. Aceasta a anuntat marti, dupa ce si-a vizitat sotul la spital, ca este in stare extrem de grava, fiind in coma indusa si avand nevoie de o interventie chirurgicala, pe care ea ar dori sa o faca la un spital din Israel.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat joi, dupa ce, impreuna cu ministrul de Interne, l-a vizitat la Spitalul Floreasca pe politistul Gheorghe Ionescu, ca acesta este in stare critica si acum nu ar suporta transportul in Israel, dar cand se va putea, sunt pregatite fonduri si un avion.

Citeste si:
Mobilizări de proporții a MAI pentru Paștele 2023: pompieri,...
Mobilizări de proporții a MAI...

Potrivit medicilor, politistul a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple si edem cerebral difuz, fractura fronto-parietala stanga, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale si fractura sternala, contuzie pulmonara stanga si hemotorax stang, traumatism abdominal sever cu ruptura splenica, contuzie pancreatica si multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subtire, contuzie renala stanga si hematom retroperitoneal minim. El a suferit multiple interventii chirurgicale, fiindu-i montat si un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene.

Accidentul s-a produs in 2 august, in jurul orei 03.30, in zona intersectiei strazii Nicolae Caramfil cu Soseaua Pipera, unde se afla impreuna cu alti agenti de la Brigada Rutiera a Capitalei, pentru un control in trafic.

Citeste si:
Uniformele polițiștilor la control. DNA suspectează că s-au făcut...
Uniformele polițiștilor la...

Accidentul a fost provocat de omul de afaceri turc Abdullah Atas, caruia politistul i-a facut semn sa opreasca. Acesta a incetinit, dar cand a ajuns in dreptul agentului de la Rutiera a accelerat si l-a lovit. Politistul a fost tarat pe capota pe o distanta aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe sosea la 10 metri. Politistii au stabilit ca soferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie si mergea cu o viteza de 180 - 200 de kilometri la ora.

Omul de afaceri Abdullah Atas a fost arestat preventiv in 3 august, de Tribunalul Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.