Social 31 Iulie 2015 14:29
Romania se afla in continuare in acord cu Comisia Europeana si Fondul Moneter International, desi exista anumite nemultumiri, afirma ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, contrazicandu-l pe vicepresedintele CE Valdis Dombrovskis, care a declarat pe 14 iulie ca acordul este "deraiat".

"Intotdeauna relatia cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala va fi una de respect reciproc, zic eu una normala. Acum, ca sunt situatii in care sunt divergente sau diferente de opinii intre un guvern sau altul este ceea ce se intampla in toate statele membre din Europa, nu numai in cazul Romaniei. Dar pas cu pas. Si ma bucur ca la aceasta rectificare (rectificarea bugetara aprobata marti de Guvern – n.r.) am primit din partea Fondului o apreciere pozitiva, colegii mei au avut discutii si cu Fondul si cu Comisia Europeana inainte de rectificare si au fost unele foarte constructive si pozitive", a declarat Teodorovici intr-o conferinta de presa, fiind intrebat de jurnalisti cum mai este relatia Romaniei cu partenerii internationali.

El a aratat ca acordul cu institutiile financiare internationale se termina in septembrie, asa cum a fost planificat.

Intrebat daca acordul se finalizeaza "deraiat" sau "pe sine", Teodorovici a spus ca nu exista "deraiat", ci exista "in acord" sau "in afara acordului", precizand ca Romania se afla in acord, scrie MEDIAFAX.

La insistenta jurnalistilor, care i-au amintit ministrului declaratia recenta a vicepresedintelui Comisiei Europene Valdis Dombrovskis, potrivit caruia acordul cu Romania este deraiat, Teodorovici a reluat ideea ca nu exista notiunea de "deraiat" sau "off-track" si a intarit ca acordul cu Romania este "on-track".

"Aveti o declaratie, poate si plastica la un moment dat sau altul, dar nu exista deraiat, exista in sau in afara acordului, Romania este in acord cu Comisia. Romania, la Ecofin, asta a fost decizia, ramanem in acord cu cei de la Comisia Europeana. Sunt anumite nemultumiri, faptul ca nu a fost o misiune de analiza inchisa cu succes si au atentionat cu privire la acest impact al Codului Fiscal", a mentionat ministrul.

Citeste si:
Bacșișul va fi impozitat cu 10% începând din 2023
Bacșișul va fi impozitat cu...

El a spus ca nu va mai exista o alta misiune pana la finalul acordului. "Probabil ca la inceputul lunii septembrie, cand i-am si invitat pe colegii de la Comisie sa vina in Romania, sa discutam despre ceea ce Romania a facut in continuare vis-a-vis de angajamente si chiar pe structura de proiect a noului buget pe 2016", a adaugat Teodorovici. Intrebat daca vor discuta despre o noua forma de colaborare, reprezentantul Guvernului a raspuns "Vedem la momentul respectiv".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.