Social 13 Iulie 2015 18:38
Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) cere Ministerului Educatiei sa verifice modul in care s-au formulat subiectele de la examenul de definitivat din acest an, dar si baremul de corectare, dupa ce mai multi profesori au sesizat o neconcordanta in cazul unui subiect la psihopedagogie.

Reprezentantii FSLI au aratat ca subiectul de psihopedagogie de anul acesta a constat in abordarea unei teme din cele optsprezece prevazute in programa, insa in cadrul baremului de corectare a aparut o ambiguitate, intrucat candidatii ar fi trebuit sa dezbata si alte teme.

"Federatia nostra a primit o serie de plangeri de la profesorii care au sustinut acest examen, in ceea ce priveste neconcordanta intre subiectul numarul trei din programa de psihopedagogie si baremul de corectare, care prevede tratarea subiectului altfel decat in programa. Este nedrept sa ne batem joc de tinerii, si asa putini, cu vocatie pentru invatamant. Este inadmisibil ca la un astfel de examen sa fie facute greseli la modul de notare. Programa pentru examenul de definitivat este oricum foarte stufoasa, iar candidatii au la dispozitie numai patru ore pentru a rezolva subiectele, nota minima fiind opt", a spus presedintele FSLI, Simion Hancescu, citat intr-un comunicat de presa al federatiei sindicale transmis luni agentiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, multi dintre cei care au sustinut definitivatul in aceasta vara sunt nemultumiti si de faptul ca nu li se mai iau in considerare notele de la inspectiile din timpul anului si ca, pana acum, sustineau examenul in trei zile, iar nota minima era sase, in timp ce acum, cu aceeasi materie, au la dispozitie numai patru ore, iar nota minima este opt.

Peste 9.000 de candidati au sustinut, in 9 iulie, proba scrisa a examenului national de definitivat in invatamant.

Dintre cei 10.297 de candidati inscrisi la inceputul anului scolar, au fost admisi sa participe la proba scrisa 9.385 de candidati care au indeplinit cumulativ cele trei conditii prevazute de metodologie, respectiv efectuarea unui stagiu de predare in specialitate de cel putin un an, calificativul pentru anul scolar in curs "Bine" sau "Foarte bine" si minimum media 8 la cele doua inspectii speciale la clasa desfasurate pe perioada anului scolar, potrivit Ministerului Educatiei.

Citeste si:
Fraudă BAC 2023. Ministrul Ligia Deca, despre scandalul scurgerii...
Fraudă BAC 2023. Ministrul...

Primele rezultate vor fi afisate in 14 iulie, iar in perioada 14-17 iulie vor fi inregistrate si solutionate contestatiile. Afisarea rezultatelor finale este programata pentru 18 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.