Social 29 Mai 2015 13:53
Impozitul pe bacsis nu va fi eliminat de la 1 iunie, asa cum estima in urma cu doua saptamani ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, intrucat eliminarea masurii intarzie in Parlament.

"In cateva zile trebuie sa plece din Parlament, apoi sa fie transmis la presedinte sa fie promulgat", a declarat vineri Teodorovici, dupa o conferinta. Ministrul a anuntat pe 15 mai ca obligativitatea taxarii bacsisului va fi eliminata, intrucat desi taxarea bacsisului a fost introdusa la solicitarea mediului de afaceri aplicarea acesteia ar fi extrem de dificila.

Teodorovici estima atunci ca modificarea ar putea fi operata de la 1 iunie. Decizia a fost luata la numai o saptamana dupa introducerea impozitului pe bacsis, dupa ce ministrul de resort a avut consultari pe aceasta tema cu reprezentanti ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piata al livrarilor la domiciliu, dar si reprezentanti ai organizatiilor patronale si sindicale din industria funizorilor de servicii de taximetrie.

Pana la eliminarea impozitarii, operatorii sau angajatii acestora vor fi taxati cu 16%, iar dupa acel moment vor trebui sa fie atenti la sumele suplimentare aflate in casa. "Odata ce spunem foarte clar ca bacsisul nu se mai reglementeaza si nu mai devine obligatie, revenim la normal, cu precizarea ca agentii economici trebuie sa aiba grija sa nu mai aiba sume suplimentare in casa fata de ceea ce incaseaza in mod oficial", explica Teodorovici la momentul anuntului de eliminare a impozitarii, scrie MEDIAFAX.

Legiferarea bacsisului, care trebuie evidentiat pe un bon fiscal separat, a fost introdusa prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului 8/2015, care modifica si completeaza mai multe acte normative. Prin bacsis se intelege orice suma de bani oferita in mod voluntar de client, in plus fata de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de catre operatorii economici, precum si restul dat de vanzator clientului si nepreluat de acesta in mod voluntar. Bacsisul nu poate fi asimilat unei livrari de bunuri sau unei prestari de servicii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.