Social 4 Mai 2015 12:00
Fortele de ordine au intervenit, in timpul minivacantei de 1 Mai, in cazul a 56 de furturi si noua infractiuni cu violenta, numarul acestor fapte fiind in scadere fata de perioada similara a anului trecut, potrivit reprezentantilor Ministerului Afacerilor (MAI).

Ca urmare a mobilizarii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, in timpul minivacantei de 1 Mai, la nivel national a fost asigurat un climat general de siguranta si legalitate, fara a fi inregistrate incidente deosebite, a declarat duminica, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

Incepand de joi si pana duminica inclusiv, dispozitivele de siguranta publica, politie rutiera si de interventie in situatii de urgenta s-au suplimentat in intreaga tara. Zilnic, au fost la datorie peste 36.000 de politisti, jandarmi, politisti de frontiera, pompieri si lucratori de la alte structuri operative ale ministerului. In aceasta perioada, au fost desfasurate 14.730 de misiuni de mentinere si asigurare a ordinii publice si s-a intervenit in peste 4.700 de situatii de risc pentru siguranta cetatenilor, relateaza MEDIAFAX. Politia si Jandarmeria au fost prezente la 373 de manifestari publice, dintre acestea peste 200 fiind dedicate sarbatoririi zilei de 1 Mai.

Prezenta in strada a unui dispozitiv complex de ordine publica a avut efecte directe asupra criminalitatii. S-au inregistrat mai putine furturi decat in perioada similara a anului trecut, respectiv 56 fata de 69, iar numarul de autori de infractiuni prinsi in flagrant a crescut cu 51%. Numarul de infractiuni cu violenta, contra persoanei, a scazut cu 50 la suta, fata de anul trecut, in ultimele zile fiind inregistrate doar noua astfel de fapte, a precizat Dajbog

Pentru comiterea de infractiuni sunt cercetate 405 persoane, dintre acestea 45 fiind retinute si 37 arestate. Au fost depistati 28 de urmariti national si patru urmariti international. Spre exemplu, in Constanta politistii au identificat trei barbati pe numele carora fusese emis mandat european de arestare de catre autoritatile italiene pentru comiterea infractiunilor de constituire de grup infractional organizat, sclavie si trafic de persoane. Cei trei au fost prezentati instantei, care a confirmat mandatul european de arestare. In ceea ce priveste contraventiile, incepand de joi si pana la acest moment, politistii si jandarmii au aplicat 34.271 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de peste 9,7 milioane de lei.

Citeste si:
VIDEO Scandal între Mitică Dragomir și protestatarul Marian Ceaușescu
VIDEO Scandal între Mitică...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.