Adrian Duicu, fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti, a declarat, sambata, la iesirea din Penitenciarul Rahova ca este nevinovat si ca va proba acest lucru in instanta.

"Cu sigurnata voi face fata in instanta, fara probleme. Nu sunt vinovat si sunt sigur ca timpul va demonstra ca nu sunt vinovat", a spus Duicu. El a mai declarat ca perioada arestului a fost una "foarte urata", pe care nu vrea sa si-o aminteasca, si ca instanta va hotari daca a fost inchis pe nedrept.

Intrebat ce isi reproseaza, el a raspuns: "Absolut nimic".

Adrian Duicu a fost eliberat din arestul preventiv, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, definitiv, inlocuirea masurii cu cea a arestului la domiciliu, ca si in cazul fostului sef al IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, si al omului de afaceri Constantin Popescu, cercetati in acelasi dosar. Toti trei erau in arest din 4 aprilie.

ICCJ a respins astfel contestatia procurorilor DNA la decizia similara luata de Curtea de Apel Bucuresti (CAB) joi. La 1 august, instanta suprema le-a respins celor trei o contestatie fata de arestarea preventiva.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu si doua infractiuni de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite, scrie MEIDAFAX.

Constantin Stefan Ponea, seful IPJ Mehedinti la data faptelor, este acuzat de trafic de influenta si cumparare de influenta, iar omul de afaceri Constantin Popescu, de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite. Popescu este vizat si in dosarul de coruptie al prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Orsova, Carmen Sirboiu. Dupa inceperea urmaririi penale si retinerea lui Ponea, ministrul Afacerilor Interne a dispus retragerea lui de la comanda Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti si punerea lui la dispozitie.

Citeste si:
Tribunalul București analizează cererea lui Dragnea de eliberare...
Cererea lui Dragnea pentru...

In acelasi dosar sunt urmariti penal secretarul Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti, Stefan Mednyasky, sefa Casei de Asigurari de Sanatate a judetului, Elisabeta Rolea, managerul Spitalului Judetean de Urgenta, Doina Boruga, si alte sase persoane, avand calitatea de suspect.

Potrivit ordonantei de efectuare a urmaririi penale, in perioada martie-iunie 2013, presedintele CJ Mehedinti, Adrian Duicu, ar fi afirmat, intr-o discutie cu seful IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, ca are influenta asupra unor membri ai Guvernului, unor functionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne si a seful Inspectoratului General al Politiei Romane, pe de o parte, precum si asupra unor consilieri locali din CL Orsova, pe de alta parte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.