Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, a anuntat ca peste 100.000 de studenti vor primi in acest an universitar bani de la stat pentru a face practica la companii, care, la randul lor, vor putea deconta salariile angajatilor care ii pregatesc.

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Cercetare Tehnologica, Mihnea Costoiu, a declarat, la finalul festivitatilor de deschidere a anului universitar la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, ca Ministerul Educatiei incearca sa gandeasca mecanisme prin care incearca sa aproprie universitatile de piata muncii, transmite MEDIAFAX.

"Anul acesta (universitar - n.r.) vom investi in mod special bani pentru a finanta practica studentilor la operatori economici. Nu doar finantam o practica pentru ca studentii sa-si desfasoare activitatea intr-un laborator, ci sa-si desfasoare activitatea practica la un operator economic, la o firma, la o companie, fie ea mica sau mijlocie, dar in acelasi timp investind bani si in companie. Adica oferim companiei sansa sa deconteze, sa plateasca salariile unor angajati, care sa lucreze, sa investeasca timp in studenti, care sa le arate studentilor ce inseamna un utilaj, un echipament, un know-how, un serviciu si asa mai departe", a mai spus Costoiu.

El a adaugat ca peste 100.000 de studenti din Romania vor primi in acest an bani pentru practica.

"Anul acesta vor fi beneficiari peste 100.000 de studenti la nivelul Romaniei, 100.000 de studenti care vor putea sa primeasca bani de practica, adica ei vor primi bani, burse sa urmeze un program de practica si in acelasi timp, repet, angajatorul va primi de asemenea bani. Si, evident, universitatea va primi bani pentru profesorii pe care sa-i scoata dintr-un program obisnuit si sa-i duca catre practica", a afirmat Mihnea Costoiu.

El a adaugat ca practica este importanta deoarece in perioada acesteia se construiesc cele mai solide legaturi intre student si angajator.

"De ce vorbesc de practica? Pentru ca cele mai multe, cele mai solide legaturi se construiesc intre student si angajator in perioada de practica. Angajatorul il cunoaste pe student, stie care ii sunt capacitatile, il indruma catre o anumita directie, iar, la finalizarea unor perioade de practica din fiecare an, de trei ani, patru, depinde de specializare, tanarul poate sa fie preluat imediat de catre companie", a conchis Costoiu.

Citeste si:
5 pași esențiali pentru alegerea unei companii de împrumut online
5 pași esențiali pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.