Social 8 August 2014 13:14
Actorul de teatru si film Aurel Cioranu, cunoscut pentru activitatea sa de la Teatrul Bulandra din Bucuresti, a decedat joi, la varsta de 84 de ani, si va fi inmormantat sambata, la Cimitirul Damaroaia din Bucuresti.

Decesul actorului Aurel Cioranu a fost anuntat, vineri, de Teatrul Bulandra, intr-un comunicat remis MEDIAFAX de Uniunea Teatrala din Romania (UNITER).

Corpul neinsufletit al actorului va fi depus, vineri, la capela Cimitirului Damaroaia. Slujba de inmormantare va avea loc sambata, de la ora 14.00, la Cimitirul Damaroaia.

"Asa a inceput teatrul pentru Aurel Cioranu, actor al Teatrului Bulandra din Bucuresti: «Zorii debutului meu au fost frumosi. 'Nota zero la purtare' a fost primul meu succes, iar Beligan m-a vazut intr-o seara si m-a strigat: «Cioranu, mi-ai placut foarte mult, nu vrei sa vii la noi la teatru?». Parasirea scenei a fost discreta ca si iesirea din aceasta viata. Ne luam ramas bun de la un om sensibil, cald, generos si binevoitor", se spune in comunicat.

Totodata, UNITER transmite condoleante familiei acestuia si celor apropiati.

Aurel Cioranu, nascut pe 17 octombrie 1929, la Bucuresti, a fost actor de teatru si film. A absolvit in anul 1954 Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti.

Printre spectacolele in care Aurel Cioranu a jucat la Teatrul Bulandra se numara: "Melodie varsoviana" de Leonid Zorin, regia Ivan Helmer (premiera 2 octombrie 1968), "Viteazul" de Paul Anghel, regia Valeriu Moisescu si Petre Popescu (premiera 22 august 1969), "Puricele in ureche" de Georges Feydeau, regia Emil Mandric (13 decembrie 1969), "Ziaristii" de Alexandru Mirodan, regia Valeriu Moisescu (16 noiembrie 1971), "O scrisoare pierduta", de I. L. Caragiale, regia Liviu Ciulei (29 ianuarie 1972), "Ivanov" de Anton Pavlovici Cehov, regia Ioan Taub (18 februarie 1975), "Militarul fanfaron" de Titus Maccius Plautus, regia Ioan Taub (8 februarie 1976), "O scrisoare pierduta", de I. L. Caragiale, regia Liviu Ciulei (9 februarie 1979), "Barbul Vacarescul vanzatorul tarii" de Iordache Golescu si "Occisio Gregorii" de Samuil Vulcan, in regia lui Alexandru Tocilescu (8 iulie 1982), "Romeo si Julieta la sfarsit de noiembrie" de Jan Otcenasek, regia Valeriu Moisescu (30 iulie 1984).

Citeste si:
Zilele Bucureștiului 2022. Ce evenimente vor avea loc între 16-18...
Zilele Bucureștiului 2022. Ce...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.