Social 30 Iulie 2014 17:52
Ministerul Sanatatii (MS) solicita directiilor de sanatate publica (DSP) supravegherea epidemioliogica a populatiei din zonele afectate de inundatii, precum si monitorizarea calitatii apei potabile, asanarea si dezinfectia fantanilor din respectivele regiuni.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a facut un apel catre toti reprezentantii directiilor de sanatate publica sa puna in aplicare actiunile din planul de masuri pentru asigurarea asistentei medicale in zonele afectate de inundatii si sa colaboreze cu autoritatile administratiei publice locale si cu inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta in vederea intreprinderii masurilor necesare.

Astfel, directiile de sanatate publica vor asigura asistenta medicala de urgenta pentru toate persoanele aflate in dificultate, precum si medicamentele si materialele necesare, dezinfectanti, vaccinuri pentru acordarea asistentei medicale, dar si pentru prevenirea imbolnavirilor care ar putea fi cauzate de inundatii.

"Am cerut suplimentarea personalului medical, in functie de necesitati si a echipajelor de ambulanta, precum si avertizarea medicilor de familie care sa asigure asistenta medicala in permanenta. Mai mult, DSP-urile vor participa la asigurarea transportului pentru gravide, persoane in varsta cu boli cronice, dializati, copii si vor asigura supravegherea calitatii apei de baut in zonele afectate, asanarea si dezinfectia fantanilor, dar si asigurarea de locuri de spitalizare pentru persoanele afectate", a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, conform MEDIAFAX.

Ministerul Sanatatii a transmis recomandari cu privire la masurile pe care populatia trebuie sa le ia pentru prevenirea imbolnavirilor: sa consume apa imbuteliata, sa nu bea apa direct din fantani sau de la robinet; sa utilizeze pentru prepararea alimentelor apa fiarta si racita, sa consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic, sa nu atinga animalele moarte si sa avertizeze autoritatile, in vederea evacuarii acestora, sa evite expunerea prelungita la frig/umezeala, sa pastreze alimentele in conditii igienice, sa respecte igiena individuala, iar la primele semne de boala sa se prezinte la cel mai apropiat medic/spital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.